Annons
Nyheter

Malin tog nytt SM-silver

Malin Ljung från Ulricehamn har inte tävlat i SM sedan silvret 2007. Comebacken i helgen gav ett nytt silver.
Nyheter • Publicerad 7 september 2010
ARKIVFOTO Vältränad ulricehamnare. Malin Ljung tog SM-silver i Athletic Fitness.
ARKIVFOTO Vältränad ulricehamnare. Malin Ljung tog SM-silver i Athletic Fitness.Foto: Labrini Stavrekas

Sex stycken vältränade kvinnor ställde upp i SM i Athletic Fitness i Säffle den gångna helgen. Malin Ljung från Ulricehamn kom dit utan större förhoppningar.

– Jag siktade högt men jag visste inte riktigt vad jag kunde vänta mig. Framför allt inte var de andra stod, säger Malin.

Annons

Mot Malin var det bara en som kunde mäta sig. Storfavoriten Anna Bergli, Karlstad, var bäst i det mesta och vann i suverän stil.

– Det var väntat. Eftersom hon slog mig i konditionsgrenarna som är min starka sida var det inget snack om saken, säger Malin.

Det var i hinderbanan och i den fysiska bedömningen som andraplatsen grundlades. Här var Malin Ljung närmast efter Anna Bergli och de två tjejer som hade styrkemomentet som sin starka sida kunde inte hämta igen tillräckligt där.

– Jag är väldigt nöjd med ett nytt silver och det känns bra att all tid jag lagt ned på konditionsträning givit resultat.

En tävling i Athletic Fitness består av tre moment.

1. Fysisk bedömning där domare bedömer muskulaturen.

2. Styrka som består av chins och dip.

3. Kondition som är en hinderbana likt militär modell.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons