Annons
Nyheter

Målfrossa på Åvalla

Gällstad tog emot Torestorp/Älekulla på Åvallas tunga plan. För TÄFF, som var klara för degradering redan innan match, fanns bara heder att spela för. Däremot hade GFK allt att vinna och en del att riskera vid förlust. Chansen till kval uppåt var lockande men i potten fanns också kvalspöket neråt i systemet.
Nyheter • Publicerad 20 september 2011
Marcus Svensson visade sin känsla för målgörande genom två pytsar mot TÄFF.
Marcus Svensson visade sin känsla för målgörande genom två pytsar mot TÄFF.Foto: 

Matchen kom att bli en underlig tillställning i regnet, där det minst väntade var just det som hände. För att prata i tennistermer, långa sövande stunder av baslinjespel bröts plötsligt upp i täta, snabba, nätdueller.

Den första halvtimmen hade GFK bollinnehavet. Några halvchanser skapades från båda håll men inga direkta farligheter. Gällstad hade svårt att hitta sitt kantspel men verkade dock vilja mest av lagen och därför blev det en kalldusch för publiken i den 30:e minuten när TÄFF gjorde 0-1. Detta var bara inledningen på en målduell. Redan i den 32:a minuten kvitterade Marcus ”Gällstad” Svensson men han var inte nöjd med det utan gjorde även 2-1 lite senare. Gällstad förvaltade inte detta utan slappnade av och gästerna kvitterade omedelbart. Därtill hade de en dubbelchans i slutet där firma Ljunghager och Berglund fick avvärja.

Annons

Andra halvlek blev ganska lik första, förutom att regnet försvann. GFK-spelarna försökte tända varandra för att det skulle lossna men det blev mest krampaktigt spel. Dessutom hade gästerna flera frilägen som oroade. I ett av dessa skadade sig duktige hemmakeepern Ljunghager i axeln och tvingades utgå. Han ersattes av Marcus Berg på ett mycket bra sätt.

Efter en halvtimma var det dags för en ny målduell. Först gjorde Johan Larsson ett riktigt kämpamål där bollen bara skulle in. Därmed 3-2 till GFK, som bara höll några minuter innan gästerna ologiskt kvitterade. Dock hann inte mungiporna vara nere länge innan Jonas Magnusson kunde avgöra minuten senare med sitt 4-3.

– Vi gör en blek insats i dag och har flyt som vinner, säger tränare Röpke efter matchen.

– Vi tar fel beslut, har dålig kvalitet på passningarna och hamnar långt ifrån motståndarna. Poängen är viktigare än spelet men vi behöver komma upp i nivå om vi ska vara med och kriga.

Röpke anser att kval uppåt är lite orealistiskt och hävdar att fjärde plats är målet, men med tanke på alla klädstölderna i Gällstad skulle nog en tjuvad kvalplats vara plåster på såren, chansen finns ännu.

Gällstad FK–Torestorp/Älekulla FF 4-3 (2-2)

Mål: 0-1 (30) Erik Svedberg, 1-1 (32) Marcus Svensson, 1-2 (40) Marcus Svensson, 2-2 (41) Christofer Larsson, 3-2 (79) Johan Larsson, 3-3 (85) Jesper Selin, 4-3 (86) Jonas Magnusson

GFK:s lag: Tobias Ljunghager – Pierre Hallin, Björn Berglund, Mikael Sahlén, Johan Larsson – Marcus ”Timmele” Svensson, Peter Larsson, Viktor Nyström, Marcus Lindahl – Marcus Svensson, Johan Palmqvist

Avbytare: Marcus Berg, Daniel Gustavsson, Jonas Magnusson, Emil Bonander, Benjamin Gustafsson, Emil Andersson.

Domare: Kastriot Peci, Tibro

Publik: 124

Tobias Ljunghager

Marcus ”Gällstad” Svensson

Johan Larsson

UT–delade av Tommy Johansson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons