Annons
Nyheter

Målfoto gav Johansson guldet

Marcus Johansson vann SM i rullskidor i Halmstad under fredagen. Han gjorde det efter en mycket rafflande klungspurt. Hanna Falk blev femma i damloppet.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2013
Marcus Johansson tog SM-guld på rullskidor i Halmstad. Han gjorde det efter en rafflande spurtstrid.
Marcus Johansson tog SM-guld på rullskidor i Halmstad. Han gjorde det efter en rafflande spurtstrid.Foto: Max Sommerstein

Marcus Johansson, Ulricehamns IF, och Joakim Engström från Mora var först i den stora klunga som gjorde upp om medaljerna vid SM i rullskidor. Johansson lyckades med en sträckt vrist att få tån först över mållinjen och knep guldet.

– Det var bara att ge allt. Var först, tänkte jag. Det var bara att slänga fram benet, säger Marcus till SVT.

Annons

Även Markus Jönsson, Tranemo, fanns med i tätklungan. Jönsson slutade på en placering mellan fem och tio.

Charlotte Kalla gick ifrån klungan ungefär halvvägs in i det sexton kilometer långa damloppet och var sedan överlägsen, 55 sekunder före tvåan. Hanna Falk var med i den efterföljande klungan men hade aldrig någon riktig chans på medaljerna.

Emelie Cedervärn tog en sjätteplats.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons