Annons
Nyheter

Målet för Paratodos är att underhålla

Det är rutinerade debutanter som kliver in på planen för FC Paratodos i Minuten cup på tisdag. I laget finns en tidigare cup-skyttekung och den spelare som gjort flest cupmatcher. Det är bara två spelare som aldrig tidigare varit med i Minuten cup.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2015
Jimmy Svensson och Martin Carlsson är två av de tre grundarna av FC Paratodos och på tisdag premiärspelar det nybildade futsallaget i Minuten cup. I februari ska klubben anordna en egen futsalturnering, Copa paratodos.
Jimmy Svensson och Martin Carlsson är två av de tre grundarna av FC Paratodos och på tisdag premiärspelar det nybildade futsallaget i Minuten cup. I februari ska klubben anordna en egen futsalturnering, Copa paratodos.Foto: Carina Carlzon

Martin Carlsson har inte exakt koll på hur många Minuten cup han har varit med på men en kvalificerad gissning är 20 turneringar.

– Jag var med i UIFK:s juniorlag några gånger, säger 37-åringen.

Annons

Sjukdom eller skada har aldrig hindrat Carlsson från att delta i turneringen. 2008 meddelade han Tvärred-Vegby att det troligen inte skulle bli spel eftersom han skulle bli pappa och den blivande mamman fick värkar under natten. När värkarna avtog framåt morgonen åkte Martin Carlsson till sim- och sporthallen och spelade och det finns inte någon nu aktiv spelare som gjort fler cupmatcher än Carlsson.

När Martin Carlsson och hans lagkamrater kliver in på spelplanen på tisdag är det för att representera FC Paratodos, den renodlade futsalklubb som bildades i Ulricehamn för tre månader sedan.

– Vår målsättning är att underhålla publiken med roligt futsalspel. Inför en tidigare cup sa jag ”Man får göra tunneln vart man vill på planen” och det var första gången Peter Skantze hörde en tränare säga så, berättar Martin Carlsson.

Peter Skantze var för övrigt skyttekung i Minuten cup 1998, då spelade han i UIFK, återstår att se om han kan upprepa den bedriften då han nu lirar i Parataodos klubbdräkt.

Anfallsspel är prioriterat i det nystartade laget och när två av de tre grundarna, Martin Carlsson, Jimmy Svensson, får berätta om lagets styrkor är det bolltrygghet och de tekniska färdigheterna hos spelarna som lyfts fram. Alla kan, och får dribbla, var helst de befinner sig på planen.

Hittills har det blivit två turneringar för Paratodos, Knallen cup och Tranan cup, och det har slutat med en tredjeplats i gruppspelet och en kvartsfinal.

Den som tror att Paratodos är vidöppna dörrar bakåt får tänka om. Som mest har laget släppt in tre mål i en och samma match och då föll den sista fullträffen när Paratodos hade tagit ut målvakten för att jaga kvittering i slutet.

– Vi har rutinerade spelare som är bra även när det gäller försvarsspel, säger Jimmy Svensson

Förutom god teknik finns det rutin i överflöd hos Parataodos och faktum är att det endast är Fredrik Bergman och Anders Ljungmark som aldrig tidigare varit med i Minuten cup. Christian Dower har varit med i turneringen som tränare men det blir debut på planen för den tidigare Gällstadtränaren.

Dower, och de övriga i laget ska möta Hällstad, UIFK, Åsap-Trädet och Redväg i det inledande gruppspelet. Höjdpunkten där är matchen mot UIFK, anser Svensson och Carlsson.

Annons

För att komma så bra förberedda som möjligt till cupen blir det i dag träningsmatch mot sammanslagningen Hössna-Timmele för Paratodos.

Flera av spelarna i Paratodos spelar fotboll i någon annan förening men har av olika anledningar valt att lira futsal med Paratodos. Elie Sader är en av de som kan hamna i en knepig situation med sitt dubbla engagemang.

Sader är ny tränare för Marbäck och ska coacha det laget under Minuten cup. Ställs Paratodos mot Marbäck i mellanrundan uppstår ett knivigt läge.

– Jag tror han sa att han får strunta i att spela den matchen om en sådan situation skulle uppstå, säger Jimmy Svensson.

Förutom att Martin Carlsson är den spelare med flest cupmatcher i kroppen kan han även vara den som har flest cupsegrar, även här saknas det exakta antalet men Carlsson var bland annat med då UIFK vann fem år i rad, 2002-2006.

– Jonas Magnusson säger att vi har tagit lika många titlar eftersom han var med och vann med Gällstad 2009, säger Martin Carlsson.

På tisdag drar 2015 års upplaga av minuten cup igång.

FC Paratodos i Minuten cup 2015

Filip Gustavsson

Ulf Lunnebjer

Peter Skantze

Martin Carlsson

Kristopher Carlberg

Jakob Edman

Elie Sader

Anders Ljungmark

Christian Dower

llkin Mamedov

Fredrik Bergman

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons