Annons
Nyheter

Mål i boxplay gav övertag

När spelet i numerärt överläge inte fungerade så gick det desto bättre med en man kort. För Patrik Anderssons mål i boxplay gav UIF övertaget.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2012

UIF besegrade Bäcken för andra gången den här säsongen och segersiffrorna blev den här kvällen 3–2. Efter en jämn första period så kom hemmalaget ledningsmål när man spelade med en man kort.

– Thorstensson (Rickard) slog en dumppuck från vår zon och Bäcken-målvakten åkte ut för att möta vid sargen. Men han missbedömde den och tvekade lite och det räckte för att jag skulle hinna före honom, säger Patrik Andersson.

Annons

– Sedan var det bara att skruva in den från liten vinkel.

Hur säker var du på att sätta den?

– Stensäker. Vi tränar på att göra mål ur snäv vinkel så det där kan jag.

Andrafemman har fått igång spelet de senaste matcherna och det har inneburit att Patrik har börjat göra mål igen.

– Jag har hittat tillbaka till Oskar (Bygård), som är i bra form. Det var lite ner i december och när inte han är på topp så fungerar det inte för mig heller.

Matchen i dag?

– Bäcken är ett tungt lag. Spelar lite småfult och är jobbigt att möta. Vi spelade mycket bra, speciellt i defensiven och tog vara på lägena vi fskapade framåt. Med många spelare skadade eller sjuka så gick vi ner på tre femmor och det märktes i sista perioden, då vi inte riktigt orkade hålla tempot.

Hur långt kan ni gå i kvalet?

– Playoff är ju alltid ovisst men vi skall ge allt för att ta oss till kvalserien och väl där så kan allt hända.

Första perioden var som sagt jämn. I andra så blev det mycket utvisningar och det störde spelrytmen och inget av lagen kunde få till något ordentligt powerplay. Efter 2–1 så blev det en markant uppryckning i spelet och det gav även 3–1. UIF var det klart bättre laget under större delen av återstoden av matchen även om gästerna fick till lite tryck mot slutet och kunde reducera. Ett övertag som UIF dock krigade sig ur och Viktor Kilén fick chansen att stänga matchen när Bäcken hade plockat ut sin målvakt. Men domaren valde att blåsa för en avvaktande utvisning när pucken var på väg mot det tomma målet och segern stannade därför vid 3–2.

UIF – Bäcken HC 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1–0 (10.28) Linus Drott (Patrik Andersson, Oskar Bygård), 1–1 (14.51) Sebastian Wallén (Henrik Andersson, Oskar Räihä).

Utvisningar: UIF 1x2, BHC 1x2.

Skott: 8–10.

ANDRA PERIODEN

Mål: 2–1 (15.04) Patrik Andersson sh1.

Utvisningar: UIF 3x2, BHC 2x2.

Skott: 15–10.

TREDJE PERIODEN

Mål: 3–1 (2.12) Linus Bergman, 3–2 (16.00) Jonas Olsson (Peter Boman).

Utvisningar: UIF 2x2, BHC 4x2.

Skott: 11–18.

Skott totalt: 34–38.

Domare: Daniel Alm, Tvååker.

Publik: 343.

UIF:s lag: Patrik Bilan (Jonathan Grennard) – Joni Kauppi, Rickard Thorstensson, Linus Drott, Viktor Kilén, Kristoffer Sigurd – Mikael Svensk, Oscar Laurell, Niclas Larsson, Oskar Bygård, Patrik Andersson – Emil Ivarsson, Tomas Svensk, Christoffer Ferm, Michael Eklöf, Linus Tisell – Linus Bergman, Daniel Bäckström, Sebastian Hellman.

Patrik Bilan

Patrik Andersson

Linus Drott

UT–delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons