Annons

Tomtar i repris – dubbla julshower på is

UKK:s shower är en stor inkomstkälla – då väljer klubben att köra dubbla julshower.
– Istället för att sälja salamikorv och toapapper så gör vi något roligare, säger Annie Olsén.
Konståkning • Publicerad 15 december 2022 • Uppdaterad 16 december 2022
Tomtarna intog isen till en omgjord låt inspirerad av Gangnam style kallad – Santa style.
Tomtarna intog isen till en omgjord låt inspirerad av Gangnam style kallad – Santa style.Foto: Jasmin Frljevic

I fjol slog Ulricehamns konståkningsklubb rekord i antal konståkare vid julshowen. Runt 130 deltog i julshowen som var uppdelad i två akter. Den yngsta var fyra år och den äldsta över 50 år.

När de i år bjöd in till en ny show under torsdagskvällen var det lika många som intog isen.

Annons

– Vi håller oss på samma nivå. Men vi hoppas att det kommer lite mer folk på läktaren i år, säger tränaren och styrelseledamoten Annie Olsén inför showen och fortsätter:

– Förra året var det fortfarande lite pandemirestriktioner men i år hoppas vi på välfyllda läktare när vi kör ett traditionellt jultema med våra och barnens favoritlåtar. Nu är det jättekul att få visa upp vad vi lärt oss under träningspassen.

Läktaren var välfylld men inte helt fullsatt när årets lucia Alma Carlsson, 16 år, ledde det första tåget ut på is.

– Jag tycker det är väldigt roligt att kombinera showerna med tävlingar. Det är skönt att domarna inte är på plats och att få fokusera på att showa och ha kul med varandra, säger Carlsson.

Vid sin sida ute på rinken hade hon Miri Engström Karlsson, tolv år.

– Jag tycker det är kul med show och det är en stor grej, säger Engström Karlsson.

Vad tycker du är roligast under dagen?

– Det är ganska kul att uppträda, men det är också kul att bara umgås vid sidan av, säger Engström Karlsson innan duon återgår för att ladda upp inför den första akten.

Nytt för i år är att klubben väljer att köra showen under två dagar istället för en. De som missade kvällens föreställning får en chans att se den även under fredagkvällen.

– Vi tycker att det är roligt och showerna är en stor intäkt för klubben så då slår vi två flugor i en smäll. Istället för att sälja salamikorv och toapapper så gör vi något roligare, säger Olsén.

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons