Annons

Lucas Eriksson vann kyligt Västgötalopp

För andra året i rad tog Lucas Eriksson hem Västgötaloppet i Ulricehamn.
cykel • Publicerad 22 september 2018 • Uppdaterad 24 september 2018
Lucas Eriksson efter målgången i Västgötaloppet.
Lucas Eriksson efter målgången i Västgötaloppet.Foto: Anders Rosenberg

Lucas Eriksson har skaffat sig en imponerande svit i Ulricehamn med en andraplats 2016 och därefter två förstaplatser i rad.

– Formen är god. Det kändes bra mest hela tiden, sa han om årets lopp.

Annons

Han gick i mål på tiden 2.57.22, nästan en minut före tvåan Emil Lindgren. Båda kör för Serneke Allebike CK. Därefter var det ett hopp på tre minuter ner till trean Alexander Wetterhall från Tre Berg CK.

Vädret var ett samtalsämne både innan och efter loppet. Innan loppet hotade stormen Knud med att ställa till problem. Stormen drog dock förbi utan att ställa till några bekymmer för arrangörerna.

Däremot var det kallt och blåsigt för cyklisterna.

– Stundtals kändes det som att det var nollgradigt. Ibland var det som att jag inte hade någon känsel någonstans. Det blåste en del också så man har fått uppleva en del, säger Lucas Eriksson.

Bland de lokala åkarna placerade sig Carl Andén och Johan Gustafsson från Ulricehamns CK som femma och sexa i klassen herrar 30.

Tvåan Emil Lindgren.
Tvåan Emil Lindgren.
Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons