Annons
Nyheter

Lokala framgångar på Sten Sture-fjädern

Sporthallen fylldes av badminton i helgen när Sten Sture-fjädern avgjordes. Stundom var det spel på fem banor samtidigt och det var många fjädrar att hålla koll på i luften. Hemmaklubben hade mycket framgångar och inte minst i arrangemanget i sig.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2013
Hemmaspelarna Josef Gardell och Johan Azelius.
Hemmaspelarna Josef Gardell och Johan Azelius.Foto: Tommy Johansson

Ett bevis, så gott som något, för att Tellus årliga turnering Sten Sture-fjädern är omtyckt är väl att 30 stycken ungdomar från Oskarström tog sig hela vägen till Ulricehamn. Denna klubb har, precis som Tellus, mycket ungdomar och känner sig antagligen därför väldigt hemma i miljön. Arrangörerna själva beskriver sin egen klubb med värme och stolthet.

En ungdomsutvecklare, med bra tränare, som trots sin litenhet hela tiden fyller på med ungdomar underifrån år efter år. Helt enkelt en klubb med behagligt klimat och en sådan klubb arrangerar också bra tävlingar, det finns det otaliga exempel på.

Annons

– Resultatmässigt har det gått bra för klubben och vi är nöjda med arrangemanget, säger Svante Larsson i tävlingsledningen.

– Det är färre deltagare i år och vi valde att ha hela turneringen i sporthallen i år under två dagar i stället för under en dag i flera hallar. Det blir kortare dagar och lättare att organisera för oss, fortsätter han.

111 spelare ställde upp i den 28:e upplagan av turneringen och hela 43 stycken av dessa kom från hemmaklubben. Det fanns några seniorklasser men det mesta handlade om ungdomar och just ungdomstävlingen är också högre klassad av Badmintonförbundet vad gäller att kunna erövra rankingpoäng. Att SM gick i Uddevalla samma helg är antagligen en stor bov till att deltagarantalet sjunkit då många klubbar valde att beskåda Sveriges elit när tillfälle gavs.

Badminton är lite speciellt i och med att det finns många klasser att ställa upp i. En av hemmaspelarna som hade fullt upp under helgen var Sofia Anemo. I mixedklassen för 15-åringar spelade hon tillsammans med klubbkompisen Josef Gardell och de vann visserligen första matchen men fick det tyngre sedan.

Däremot vann Sofia damdubbeln tillsammans med Josefin Ekelöw. En av motståndarna i den finalen var Julia Andersson och de skulle även göra upp i finalen i singelspelet. För dit tog sig Sofia med bara en setförlust.

– Jag har rört bra på fötterna. Det är något jag tränat mycket på och det har gjort att jag blivit snabbare i spelet, säger hon om sin helg.

Egentligen är det de stora tävlingarna som lockar mest men hon tycker det är kul att spela på hemmaplan också.

– Roligast är singelspelet och sen mixed och dubbel, i den ordningen, säger hon om de olika kombinationerna.

Inför finalen mot den högre rankade Julia var hon peppad.

– Det var länge sen jag mötte henne nu och hon är bra men jag har blivit bättre också så jag har goda förhoppningar.

Det blev dock förlust denna gång men det motsäger ju inte att Sofia har närmat sig och, vem vet, nästa år kanske hon är ikapp.

Tommy Johansson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons