Annons
Nyheter

Löfström snabbast i Västgötaloppet

Christian Olsson hängde med länge. Till sist var det ändå favoriten Håkan Löfström som drog det längsta strået.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2010
Viktoria Persson från Äspered fick lägga kransen om Håkan Löfström. Falun-Borlänge. Håkan vann Västgötaloppet 2010.
Viktoria Persson från Äspered fick lägga kransen om Håkan Löfström. Falun-Borlänge. Håkan vann Västgötaloppet 2010.Foto: Henrik Erickson

Håkan Löfström var åtta på SM förra veckan, 15 kilometer fritt, och han har världscupmeriter i sprint. En åkre av klass med andra ord. Att han skulle vinna Västgötaloppet var ingen överraskning.

– Jag tänkte att Håkan får vi nog släppa i väg och så får vi andra göra upp om andraplatsen, säger Tranemos Christian Olsson.

Annons

Så blev det inte riktigt. Olsson bet i bra och växeldrog med Löfström ända fram till tre kilometer kvar. Då kom rycket.

– Roligt att det var en till som ville vara med och köra hela vägen. Han hade bra glid och var stark i stakningen, berömmer Löfström sin för honom okände kombatant.

Det var UIF-åkare på tredje och fjärde plats, Martin Henriksson före John Andén.

Ungefär 100 av de anmälda åkarna kom inte till start. Tävlingsledaren Lennart Cedervärn gissar att ungefär 850 åkare gav sig i väg från startfältet.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons