Annons
Nyheter

Lindhe testar formen i Kanada

Christoffer Lindhe är i Toronto för att möta sina starkaste konkurrenter. Där hoppas han få ytterligare indikation på att han är i bra form.
Nyheter • Publicerad 9 december 2010
"Jag börjar komma ner i de tiderna jag hade när det var tillåtet med hajdräkten. Den hjälpte mig väldigt mycket eftersom jag då fick ett bättre läge i vattnet." säger Christoffer Lindhe.
"Jag börjar komma ner i de tiderna jag hade när det var tillåtet med hajdräkten. Den hjälpte mig väldigt mycket eftersom jag då fick ett bättre läge i vattnet." säger Christoffer Lindhe.Foto: Labrini Stavrekas

I måndags lyfte flygplanet med destination Toronto, Kanada. I helgen är det dags att tävla igen. Tävlingen ska förhoppningsvis ge Christoffer Lindhe svar på hur han ligger i fas när det gäller träningen.

– Självklart vill man alltid slå sina personliga rekord men det är inget krav jag har på mig under den här tävlingen. Det jag vill är att ligga i närheten av rekorden för att se att jag ligger rätt till, säger han.

Annons

Mycket tyder på att Christoffer är i riktigt bra form. Han säger att han känner sig starkare och resultaten i Sweden games som avgjordes i början av november skvallrar om det. På distansen 100 meter medley slog han till med ett svenskt rekord. I de andra distanserna låg han i närheten av vad han presterat som bäst.

– Jag börjar komma ner i de tiderna jag hade när det var tillåtet med hajdräkten. Den hjälpte mig väldigt mycket eftersom jag då fick ett bättre läge i vattnet. Tiderna blev flera sekunder bättre med den. Så just nu känns det riktigt bra.

Träningen har lagts om en aning förklarar Ulricehamnssonen. Nu kör han hela distanser under träningspassen och jobbar mycket med tekniken. En teknik som ska göra att han får samma läge i vattnet som han fick med hajdräkten.

– Jag har jobbat för att få ett helt annat tag i vattnet för att få mer kraft i simningen.

I Kanada hoppas han, och tror, att de starkaste konkurrenterna kommer att vara på plats. För det dröjer innan nästa stora mästerskap väntar. EM i Tyskland går av stapeln i juli nästa år.

Det stora målet är naturligtvis OS i London 2012 för Christoffer som har fullt upp med simning och projektarbete i skolan just nu. I den mån han hinner jobbar han även med Trafikverket.

– Det är mycket men det fungerar. För mig är det väldigt givande att stå och föreläsa för ungdomar som sitter knäpptyst och tar åt sig av det man säger. Jag är ett levande exempel på hur det kan gå när man blir överkörd av ett tåg. Hur det kan gå i bästa fall alltså.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons