Annons
Nyheter

Lindgren och Johansson jagar plats i Norrbys elva

En ny nivå har givit fotbollskarriären en ny dimension.
– Att gå till Norrby är det bästa beslutet vi tagit, säger Mattias Lindgren och Anders Johansson med gemensam mun.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2010
Mattias Lindgren.
Mattias Lindgren.Foto: 
Anders Johansson.
Anders Johansson.Foto: 
Mattias Lindgren och Anders Johansson siktar båda på en plats i Norrbys startelva då säsongen startar i april.
Mattias Lindgren och Anders Johansson siktar båda på en plats i Norrbys startelva då säsongen startar i april.Foto: Henrik Erickson

Mattias Lindgren och Anders Johansson sitter på golvet bland stolar och bord i ett klubbrum under Ryavallens gamla läktare. Norrby har just förlorat en träningsmatch mot Västra Frölunda med 0-1.

– Vi skulle ha tagit dom i andra. Det var riktigt bra spel då, säger Mattias Lindgren.

Annons

Anders Johansson nickar tyst samtidigt som han sträcker ut baksida lår och försöker få upp värmen i fingrarna.

Mattias Lindgren från UIFK och Anders Johansson från Grimsås tog i stort sett samtidigt beslutet att gå till Norrby. Det var i slutet av förra året och de kan nu summera sina intryck efter ett par månader i Borås division 1-lag.

– Det är väldigt stor skillnad jämfört med vad jag gjort tidigare. Alla i laget är jämnbra och det är hård konkurrens om platserna, säger Johansson.

Lindgren håller med och beskriver den första tiden i Norrby som något av en chock.

– I början var det jobbigt. Konditions- och tempomässigt var det större skillnad på träningarna än vad jag hade kunnat tro. Jag var helt slut efter halva träningarna, säger Lindgren.

Nu har båda vant sig vid tempot och hårdheten men det är en ny nivå för kroppen att anpassa sig till. Mattias Lindgren har haft en del problem med benhinnorna, till exempel.

I träningsmatchen mot Västra Frölunda är det tydligt att Mattias och Anders är på väg att växa i kostymen. Under de första 70 minuterna är Mattias ständigt på språng på topp. Han springer, gestikulerar när och var han vill ha bollarna och tar för sig i närkamperna.

– Tränaren vill ha mig som bollmottagare och som närkampsspelare där uppe. Naturligtvis ska jag göra mål också, säger Mattias Lindgren.

Med 20 minuter kvar byts Lindgren ut. In på banan kommer Anders Johansson. För första gången under vintern i en offensiv roll. Han är annars värvad som back.

– Jag tror det bara blev så i dag. Det är mittback jag ska spela, säger Anders.

Annons

Det finns ett uttalat mål inför säsongen för både Mattias och Anders. Det är att ta en plats i startelvan.

– Att det finns en bra möjlighet till det tror jag. Det måste man tro, säger Mattias som tagit det stora steget sent i karriären. Lindgren är 28 år.

– Jag ångrar ändå inte att jag inte gick tidigare. Hockeyn hade sin tid och nu känner jag mig ändå rätt ung. Det finns tid kvar av karriären.

Anders Johansson är 22 och talar tydligare än Mattias om ytterligare mål.

– Om jag tar en plats i Norrby finns det ingen anledning att inte blicka vidare. Division ett är ett bra skyltfönster. Se bara på Vlado Zlojutro som gjorde mål i de fem första matcherna i Huskvarna och fick kontrakt med Hammarby.

Drömmen lever och Norrby kan vara ett steg på vägen. Den 17:e april är det premiär mot Qviding borta.

Då ska Mattias Lindgren och Anders Johansson vara redo för spel.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons