Annons
Nyheter

Lindgren har skrivit på för UIFK

Kontraktet är påskrivet. Mattias Lindgren lämnar Norrby och spelar i blåsvart nästa säsong.
– Beslutet känns helt naturligt och rätt, säger han.
Nyheter • Publicerad 24 december 2011

UT skrev i förra veckan om att det mesta talade för att Mattias Lindgren skulle välja spel med UIFK nästa säsong. Nu har klubben hans signatur. Efter en tvåårig sejour i Norrby är den forne skyttekungen tillbaka i blåsvart.

– Det var inget svårt val och det känns bra att komma tillbaka. Det kommer att bli roligt och extra kul att spela med kompisar som är kvar i laget, säger Mattias.

Annons

Åren i Norrby har varit lärorika och egentligen hade Mattias önskat lira kvar där. Men fördelarna med att spela i UIFK var många och vägde till slut över. En stor faktor som spelade stor roll i beslutet var att måltjuven ska bli pappa i januari.

– Norrby ville ha kvar mig men tiden som krävs för att spela där finns inte. Att gå ner lite i nivå och ha lite färre träningar passar med tanke på att jag ska bli pappa. Sen bor jag nästan vid fotbollsplanen, det spelade också in. Dessutom får inte alla idrottare får spela på en sådan fin arena som vi har. Det känns lite extra.

Mattias har varit på gränsen till en startplats under de två säsongerna i Borås. Det har inte blivit många matcher från start och den senaste säsongen inleddes med en knäoperation som gjorde att han missade hela försäsongsträningen. Nu när han är tillbaka i moderklubben är det nog många som har stora förväntningar på den 29-årige anfallaren. Men det är ingenting som oroar.

– Klart att många förväntar sig att jag ska göra mål. Det ser jag som en utmaning. Utmaningar behövs och det är skoj med förväntningar. Jag känner ingen direkt press.

När Mattias lämnade UIFK efter säsongen 2009 gjorde han det som skyttekung och laget tog sig upp i trean. Då stod han för 26 fullträffar på 18 matcher.

– Jag hoppas att jag kommer göra många mål men det är inget jag räknar med. Det jag räknar med är att min prestation på planen kommer att göra laget bättre. Kanske blir det färre mål men att jag spelar fram till fler. Inte bara målen räknas, helheten är det viktigaste.

Han hoppas att medspelarna höjer sig lite extra och att hela laget blir snäppet bättre.

– Känns jättebra att få spela i UIFK igen och det ska bli kul helt klart.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons