Annons
Nyheter

Linda vann femte raka

dans Linda Davidsson kom till DM i Mariestad med fyra raka DM-guld i bugg. När hon vände hemåt var segerraden utökad till fem.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2010
DM-vinnare från DK Buggie. Sebastian Sandström och Sofia Andersson längst fram och Linda Davidsson och Johan Jacobsson bakom dem.
DM-vinnare från DK Buggie. Sebastian Sandström och Sofia Andersson längst fram och Linda Davidsson och Johan Jacobsson bakom dem.Foto: Läsarfoto: Evalena Åström Söderlind

DM i bugg och Boogie Woogie avgjordes i helgen och det blev Buggieguld i båda grenarna. I Bugg Vuxen, DM-tävlingarnas största klass med 23 par, kom Buggies Linda Davidsson till start som regerande mästarinna. I år tillsammans med Boråsdansaren Johan Jacobsson. De båda har dansat tillsammans sedan i höstas.

Johans förningsteknik, parets utstrålning och deras genomförda dansheat resulterade i ny förstaplats för Linda. Femte DM-guldet i rad alltså. Tvåa i klassen kom ett annat Buggiepar, Felix och Jonna Berghäll.

Annons

I Boogie Woogie var det ett laddat Buggiepar i Sebastian Sandström och Sofia Andersson som kom till start. Paret saknade bara en DM-titel och det var i Boogie Woogie.

Efter en musikanpassad sensuell långsam runda och tajmad och fartfylld snabbrunda fick paret högljudda ovationer från läktarplats. Inte helt oväntat kompletterades medaljsamlingen med det saknade guldet.

Förutom DM genomfördes en lågklasstävling i Bugg, Boogie Woogie och Lindy Hop. Här fick Victor Persson tillsammans med Amanda Hedman ställa sig på pallen med sin tredjeplats i Bugg Ungdom E. Emil M Johansson och Sara Holmberg i Lindy Hop vuxen Nationell jagar poäng för att ta sig till internationell klass. Deras dans resulterade i Mariestad i en andraplats.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons