Annons
Nyheter

Linda tränade inför landskamp i Norge

Som uppvärmning för helgens landskamp mot Norge tog sig Linda Abrahamsson till A-final i 300-lappen. Efter tuff körning slutade hon fyra.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2011

– Jag är nöjd med finalplatsen men inte helt tillfreds med hur det gick där, säger Linda direkt efter loppet.

UMK-tjejen låg fyra efter första kurvan och när hon på andra varvet försökte avancera i fältet blev hon ordentligt prejade av en medtävlare.

Annons

– Han satsade på att skicka mig av banan, helt klart.

Satsningen gick inte hem men Linda kunde aldrig ta ikapp de meter hon förlorade till de övriga åkarna vid närkontakten och med ett högt skrapande oljud körde hon i mål som fyra med en ordentligt tilltryckt vänstersida på bilen.

Förhoppningen är att finalplatsen på hemmabanan ska hjälpa till när hon på fredag åker till Norge för landskamp mot grannlandet.

– Det är en tävling som heter vänskapskampen. Tidigare har den bara varit för herrar men i år har de bjudit in de tio främsta damåkarna i respektive land, säger Linda.

Tävlingen avgörs på Gardemoen motorbana och det blir en helt ny upplevelse för Abrahamsson. 300-lappen var hennes andra folkracelopp för säsongen och förutom nyttig körerfarenhet kunde hon se tävlingen på film efteråt. För första gången i en folkracetävling körde Linda Abrahamsson med en filmkamera monterad i bilen.

– Det går att se en del saker i efterhand som jag kan ha nytta av.

Det är folkracefantasten Ola Svedholm som ligger bakom filmningen. Han har en hemsida där han lägger ut filmer från olika tävlingar.

Lördagens tävling var den andra med prispengar, 300 kronor till varje heatsegrare, som genomfördes på Bogeringen. Det kom något färre bilar till start i år, 65 stycken.

– Vi hade fullföljt tävlingen även om det bara blivit 35 startande. Det är den här tävlingen och Pekka power race som vi ska anordna, säger tävlingsledaren Johny Abrahamsson.

Rent generellt verkar det som intresset för folkracetävlingar minskar då ett antal tävlingar fick ställa in under förra helgen och kommande helg på grund av för få anmälda.

Förutom Linda Abrahamsson ställde ytterligare nio UMK-åkare upp i 300-lappen.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons