Annons
Nyheter

Limmared vände och vann

Limmared tog sin första seger när man vände 0-1 till 2-1 i matchen mot Tvärred/Vegby.
– Den här segern var oerhört viktigt, säger tränaren Christian Dower.
Nyheter • Publicerad 1 maj 2010
Limmared vann mot Tvärred/Vegby.
Limmared vann mot Tvärred/Vegby.Foto:

Det var två revanschsugna lag som jagade poäng på Glasvallen efter premiärförlusterna. Hemmalaget tog kommandot i direkt och skapade många farliga lägen första kvarten. Men trots spelövertaget vållade Tvärred/Vegbys kontringar stora problem i Limmaredsförsvaret. Mikael Andersson var ständigt på språng och hade ett par heta chanser. Efter en halvtimme fick Andersson ett gyllene läge att sätta dit ledningsmålet. Han kom helt ren mot målvakten David Olausson i LIF-målet och kunde kyligt sätta 1-0 till gästerna. 0-1 i halvlek för Limmareds del innebar stor frustration i laget.

– Vi var värda ett oavgjort resultat i paus, säger tränaren Christian Dower.

Om frustrationen var stor i paus så släppte den antagligen ganska fort. Limmared satte nämligen tryck direkt i andra halvlek och Christian Dower nickade in en ribbretur efter ett par minuter. Hemmalaget tog över helt och T/V:s målchanser var lätträknade. I den 65:e minuten kunde Magnus Edvardsson ge LIF ledningen med 2-1, ett resultat som stod sig kampen ut.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.