Annons
Nyheter

Limmared till fyran

Limmared fick frågan om man ville ta Grimsås plats i division 4. – Jag tackade ja och sedan informerade jag spelare och styrelse, säger tränaren Peter Svensson.
Nyheter • Publicerad 30 december 2011

Det blev Limmareds IF som fick förfrågan om att ta den lediga platsen efter Grimsås IF:s sorti ur division 4 S.

– Jag fick frågan, tog ett snack med Tobias (Alfredsson) och vi tyckte båda att det lät ok så jag tackade jag, säger Peter Svensson, tränare och fotbollsansvarig i Limmareds IF.

Annons

Därefter informerades spelarna och styrelsen om att Limmareds IF var tillbaka i fyran.

– Det har inte hörts några protester så det varkar som alla tycker det var ett bra beslut.

Egentligen så kom inte förfrågan från VFF som någon total överraskning eftersom Peter Svensson läst igenom regelverket ganska ordentligt eftersom hans lag blivit tvåa i sydöstra femman.

– Vi var bästa tvåan så jag gick och undrade varför vi inte hade fått någon förfrågan.

Men till slut kom den alltså.

Den nya statusen för laget innebär förstås att det blir lite ändringar i säsongsplaneringen. Bland annat så utökas träningstillfällena under försäsongen med ett extra pass i veckan och det blir efter traditionell Limmaredsmodell. Alltså ett pass utan boll och som inriktar sig på styrka, kondition och ett härdat psyke.

– Tanken är att eftersom jag redan är ett konditionsfenomen så behöver jag inte svara för detta utan får hjälp med det passet, skrattar Peter.

När det gäller spelartruppen så var föreningen, med siktet inställt på spel i femman, klar med värvningarna.

– Därför var vi inte så aktiva under frimånaden eftersom vi hade bra trupp som rvides tillsammans och hade roligt. Men nu får vi kanske titta efter någon förstärkning.

Det var inget som fick er att tveka till erbjudandet?

– Absolut inte. Nu är jag tränare för ett division 4–lag och jag måste säga att det känns jävligt bra.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons