Annons

Limmared ångar på – Månstad och Marbäck föll

Limmared tog sin tredje raka seger i femman. Men Marbäck och Månstad har det fortsatt tufft i sexan.
fotboll • Publicerad 4 maj 2018
Gustav Kettil blev segerskytt för Limmared.
Gustav Kettil blev segerskytt för Limmared.Foto: Leif Fjellström

DIVISION 5 HERR

Limmared – Sätila 1–0 (1–0)

Annons

Tränaren Gustav Kettil höll sig framme när Limmared ordnade till en hörna redan i andra minuten och nickade in vad som visade sig bli segermålet i matchen mot Sätila.

– Vi backade hem, försvarade oss, lät Sätila rulla boll men såg till at de inte kunde komma till några riktigt bra lägen, säger matchvinnare Kettil.

– Ifjol släppte vi in för många mål men har hållit nollan två gånger nu och är med på ett helt annat sätt i år. Sätila tycker säkert att vi spelade tråkigt, de hade stort övertag i boll men sett till vad som skapades i chansväg, så vann vi rättvist.

Mål: 1–0 (2) Gustav Kettil.

Plus till Alfred Andersson, Simon Berntsson och Viktor Nyström i LIF.

TIDIGARE I VECKAN:

Dalsjöfors – Hössna/Timmele 3–0 (2–0)

Det var på förhand troligt att Hössna/Timmele skulle få det svårt mot serieledande Dalsjöfors. Så blev det också. HT får nu chansen att slicka såren i nästan två veckor innan hemmaderbyt mot Tvärred-Vegby.

Mål: 1–0 (23) Martin Steenari, 2–0 (39) Mattias Tellbe, 3–0 (73) Oskar Andersson.

Annons

DIVISION 6 HERR

Länghem – Marbäck 3–2 (2–0)

Toppen mot botten blev en till slut rättvis seger för Länghem.

– Vi var pressade i första halvleken men kom tillbaka och tog över efter pausen, säger Tomas Andersson, tränare i Marbäck.

Länghem fick sig därför en ordentlig match och var även nära att tappa poäng mot Marbäck.

– Vi hade många bollar in i straffområdet och hade även en inne i målet, där domaren dock blåste för offside. Men sett till hela matchen så var det ändå en rättvis seger, där vi svarade för en stark insats.

Mål: 2–1 Axel Ryman Westman, 3–2 Oskar Larsson.

Plus till Erduan Tahiri och Filip Larsson i MIF.

Annons

Månstad – Tranemo 0–2 (0–0)

När alla väntade på hemmaledningen så kom kallduschen.

– Tranemo fick en hörna, bollen in framför mål där den studsade upp på en av våra spelares arm och domaren blåste straff, säger Månstad–tränaren Jan Erlandsson.

En möjlighet som Tranemo tog vara på till att ta ledningen i matchen. Vilket naturligtvis fick Månstad att flytta upp spelet, sätta press på motståndarna och som då gav blottor bakåt.

– Vi åkte på en omställning där de gjorde 0–2 på stopptid, säger Jan Erlandsson.

Sett till helheten så var första halvleken jämn och i andra så var det hemmalagets match, där bollarna flera gånger dansade på mållinjen.

Mål: 0–1 (85) Jesper Johansson, 0–2 (92) Hassan Soleymani.

Plus till Marcus Johansson i MIF samt Oskar Tranefors i TIF.

TIDIGARE I VECKAN:

Annons

Grimsås – Redväg 6–4 (3–2)

Det var svängigt värre när Grimsås först såg ut att köra över Redväg, innan gästerna kom tillbaka och kvitterade till 4–4 drygt tio minuter från slutet. Men kabelgänget hann med ytterligare två mål och är fortsatt obesegrat. Redväg har nu två förluster.

Mål: 1–0 (7) Max Nord, 2–0 (8) Rasmus Hidgård, 3–0 (24) Rasmus Hidgård, 3–1 (39) Leopold Berggren, 3–2 (45) Andrée Faundes, 4–2 (52) Jakob Falk, 4–3 (61) Andrée Faundes, 4–4 (78) Ulf Törnqvist, 5–4 (85) Victor Johansson, 6–4 (90) Jacob Falk.

Rångedala – Ljungsarp 1–0 (1–0)

Ljungsarp hittade inte nätet på Furuvi och är inte längre obesegrat. Förlusten innebär ett hastigt men mindre lustigt rutsch från första till femte plats i tabellen.

Mål: 1–0 (37) Hampus Oscar Aqvilin.

DIVISION 4 DAM

Igelstorp – Åsarp-Trädet/Redväg 2–3 (0–2)

Åsarp-Trädet/Redväg tog sin andra raka seger i serieinledningen. Josefine Notaro gjorde samtliga bortamål och när det tredje kom i 73:e minuten såg det avgjort ut. Men Igelstorp sprattlade till och reducerade två gånger om under de sista tio minuterna.

Leif FjellströmSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons