Annons
Nyheter

Lidhage snabbast i Gudhems skogar

UOK:s Helena Lidhage var en favorit som höll i Gudhems medeldistans vid Segerstad.
Nyheter • Publicerad 19 april 2010

Helena Lidhage hade en motig första elitseriehelg i Blekinge under påsken. Löpningen fungerade då inte hundraprocentigt och det blev därtill några misstag för mycket. I västgötakonkurrens i lördags gick det bättre. Lidhage vann Gudhems medeldistans, 21 sekunder före Sara Hagström, Falköping.

– Det var helt okej men inte helt bra, sammanfattar Lidhage själv.

Annons

– Jag har gjort några små misstag och det borde kunna gå lite snabbare i löpningen ändå, fortsätter hon.

Lidhage är en av de tjejer som finns bakom tre danska, en schweizisk och en svensk stjärna i UOK. Förra året föll två av de fem ifrån på grund av sjukdom till Tiomila. Det gäller med andra ord att hålla formen, även som reserv.

I herrseniorklassen var det fyra UOK:are bland de tio bästa. Christian Arnesson på tredje plats var 1.35 efter Ingvar Åkesson, Hakarpspojkarna.

Från ungdomsklasserna noteras tredjeplats för Clara Mannfolk, UOK, i D 14 och fjärdeplatser för Trananlöparna Anton Nilsson (H 16), Eric Jansson (H 12) och Lina Sundqvist (D 12). Anton Nilsson följde upp med andraplats i Falköping på söndagen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons