Annons
Nyheter

Lennart lockar med ligaspel

Idén kommer norrifrån. Intresset måste komma underifrån. På Ulricehamns golfklubb blir det seriespel varje vecka i vår.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2010
Lennart Fritzson går i väntans tider. Han väntar på att sommargreenerna ska bli spelbara och på fler anmälningar till den nya UT-ligan.
Lennart Fritzson går i väntans tider. Han väntar på att sommargreenerna ska bli spelbara och på fler anmälningar till den nya UT-ligan.Foto: Henrik Erickson

Det är Lennart Fritzson, intendent på Ulricehamns GK, som är upphovsman till den idé som blir verklighet den 16 maj. Då startar UT-ligan i golf. Ett seriespel för tvåmannalag som ska utmynna i ett slutspel i början av sommaren.

– Jag har hämtat grunden till det här från Falköping. Där blev ett seriespel för amatörbowlare en stor succé och när Falköpings GK kopierade konceptet anmälde sig 154 tvåmannalag direkt, säger Fritzson.

Annons

Golfklubben tog kontakt med UT som hakade på, därav namnet UT-ligan.

– Serietabellerna ska publiceras i UT varje lördag och jag hoppas det ska ge lite extra nerv att det hela tiden går att följa hur det går för de olika lagen, säger Fritzson.

Tvåmannalagen kommer mötas sinsemellan, alla mot alla, och det blir därmed en match i veckan per par under fem veckor. Det är nio hål och greensome som gäller.

– Vi har många golfspelare som tävlar i olika informella konstellationer på banan under veckorna. Jag hoppas att de kan lockas även av UT-ligan, säger Fritzson.

Anmälningarna har börjat rulla in men det är inte på Falköpingsnivå.

– Vi lider lite av att banan inte öppnat med sommargreener än. Spelarna har inte kommit igång. Nu öppnar vi sannolikt på fredag och min känsla är att det lossnar då. Det blir ett prövoår för något som jag hoppas ska kunna bli riktigt bra på sikt, säger Lennart Fritzson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons