Annons
Nyheter

Leif Fjellström: "Tommys idé är bra"

Det är en bra idé han kommit med, Tommy Johansson i Fotbollshall Ulricehamn. En billig och enkel lösning på problemet var unga idrottare som gästar Ulricehamn skall bo.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2009

Eller för den delen - även äldre idrottare. För det är till idrottsklubbar som det här riktar sig mot. Klubbar som inte är så bortskämda med träningsmöjligheter som vad vi i bygden är.

För här ÄR goda förutsättningar för att träna inom snart sagt de flesta idrotter. Fotbollen har hallen och snart(?) ett antal utomhusplaner att erbjuda för gruströtta lag. För ishockey och konståkning finns det utrymme på isen innan säsongen drar igång. Snösäkert jobbar oförtrutet på med att hålla imagen om Ulricehamn som skidsportens Mecka vid liv. Orienterarna i UOK lever sitt liv i avskildhet men världen kommer allt närmare och börjar undra vad som erbjuds i skogen.

Annons

På promenadavstånd finns Sim och sporthallen med tillhörande aktiviteter och kanske att vi inom inte alltför avlägsen framtid kan säga detsamma om friidrottarnas arena vid Tingsholm.

Hur många orter kan visa samma koncentrerade utbud till träningshugade utsocknes? Kan inte vara många. Det borde alltså vara en god inkomstkälla för föreningar och kommunen som helhet med ett idrottens centrum vid Lassalyckan, där det kryllar av tränande stockholmare, skåningar, göteborgare och allt vad tänkas kan av främmande dialekter.

Men ser det ut så idag?

Nej.

Varför?

Ingen jobbar för det.

Och det är inte speciellt konstigt eftersom det saknas en del viktiga förutsättningar.

Tommy Johansson har tagit tag i en viktig bit - ett billigt boende. För en av grundbultarna i en satsning på en träningsanläggning är att det skall vara billigt att bo här. För den som värdesätter en bäddad säng och ombonad miljö finns det redan alternativ, men när ett junior- eller ungdomslag letar efter träningsläger så är pengarna den viktigaste faktorn.

Ett enkelt boende för 50 personer är genialt. Vägg-i-vägg med fotbollshallen där det finns dusch och toalett. och ingång direkt från baracken. Byggs och sköts av föreningarna.

Pefekt.

Annons

???

Räcker det med detta?

Såklart inte.

Det är ett första och betydelsefullt steg men det vill till mer.

Planeringen för fotbollsanläggningen vid Lassalyckan är igång. Likaså för klubbhuset i ett utrymme på andra sidan golfbanevägen. Men för området i övrigt från UOK-stugan ner till husvagnscampingen finns det bara lite skisser och idéer. Nu måste det tas ett samlat grepp på HELA området (som vi för enkelhetens skull kallar Lassalyckan) och dra upp riktlinjerna för hur det skall se ut.

???

Kommunens företrädare talar ofta om vilka unika möjligheter Ulricehamn har som vintersport–ort. Det är sant att här finns möjligheter. Men det är privata intressen och föreningsfolk som utvecklat dessa och som inom vida kretsar gjort Ulricehamn synonymt med vinteridrott. Se till att det även blir så framöver. Ge skidåkarna chansen att utveckla sin konstsnöanläggning. Hicka inte till när de börjar prata om skidtunnel. Se möjligheterna. För drar Borås eller Landvetter igång med sina tunnlar - ja då kan vi nog snart plocka ner elljusen längs spåren och minnas den tid då skidåkarna kom till Ulricehamn.

???

Våga göra is tidigare än idag är solklart.

???

Annons

Sporthotellet!

Började som kommunägt, arrenderades ut i olika omgångar innan Günther Koerffer köpte och drev det några år. Köptes tillbaka av kommunen som med skiftande framgång arranderade ut det på nytt och därför sökte någon som kunde ta över och på allvar få till en ordnad verksamhet. Man fick Johnny Samuelsson. Som med friska idéer fått fart på verksamheten och nu vill köpa fastigheten. Men fick nobben eftersom "kommunen inte vet hur området skall se ut i framtiden".

Med några år på nacken så har jag fått en viss insyn i och förståelse för hur det är att vara politiker och att det inte är så enkelt som allmänheten tror. Men ibland så får jag mina mörka stunder och är beredd att yla med flocken - politiker är korkade.

Vad väntar ni på? Det finns en intressent som uppenbarligen kan driva Sporthotellet och som tillför något till Ulricehamn. Kan bli en viktig kugge i konceptet träna-äta-bo vid Lassalyckan.

Sälj!

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons