Annons
Nyheter

Leif Fjellström: Många frågetecken återstår

Det firades 75–årsjubileum på Grimsborg 2007 men frågan är väl om det blir ett lika glatt firande nästa år när det föreningen fyller 80.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2011

För om det går bra/dåligt (välj själv) så är sagan om Grimsås över när seniorfotbollen skall verka tillsammans med Tranemo IF. För följer det samma mönster som vid övriga samarbeten så blir det en fortsättning i en nybildad förening, eftersom det kan vara svårt för medlemmar i ena klubben att låta den andra klubben ta över hela verksamheten.

En kanske omskakande nyhet för många som har en liten särskild plats i fotbollshjärtat för klubben som var i topp på kändisskalan i samband med kvalet till Allsvenskan 1965. Det har därefter varit fotboll på hög nivå ända fram till senare år och man har många gånger förundrats över hur samhället ute på mossen har kunnat behålla sin förening i de högre divisionerna år efter år. Men nu är det nog slut. För även om samarbetet med Tranemo IF inte skulle bli av så är frågan om Grimsås har kapacitet att fortsätta seniorverksamheten på egen hand ett längre tag. Årets A-lag har uppnått en respektingivande medelålder och frågan är inte om utan när de lägger av för gott. Och när den rutinerade stommen lämnar laget så finns det inget att fylla luckorna med. Så ur den synvinkeln är Grimsås agerande egentligen inget att bli förvånad över.

Annons

Däremot så kan det finnas det en del frågetecken kring Tranemo IF:s agerande. Först och främst så är Johan Claessons övergång till Grimsås något förvånande. Visst kan man förstå vikten av att rädda Grimsås kvar i fyran (i positivaste utfallet så tar man kvalplatsen till trean) men samtidigt så riskerar man Tranemos existens i femman. Mattias Wengrud har fått ta ett uppehåll och med även JC borta ur laget så kan det bli en tuff höst. Avståndet på nio poäng ner till nedflyttning kan kännas betryggande men kan försvinna fort om det går troll i spelet. Vad värre är - det kan bli så illa så att några av division V–lagen som slutar på nionde plats också flyttas ner till sexan (beroende på hur det går för västgötalagen i division III) och dit är det bara en förlust och några extra insläppta mål. Om samarbetet med Grimsås blir verklighet så har det ingen betydelse. Men om det skulle bli stopp på vägen? För det återstår för de som jobbar för samarbetet att övertyga medlemmarna i respektive förening och det är inte alls glasklart att de säger ja och amen till det här. Inte heller verkar alla styrelsemedlemmar helt införstådda med vad man nu börjat diskutera och samarbetet kanske är över innan melemmarna hunnit säga sitt.

Då kan det vara sexan som väntar på Tranemo IF nästa säsong.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons