Annons
Nyheter

Lassalyckans spår finputsas

Bredare och mindre sanka. Det är målet för Lassalyckans motionsspår efter de arbeten som just nu görs i skogen. Någon lösning för milspåret finns ännu inte.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2013
De populära motionsspåren runt Lassalyckan ska bli bättre, både för löpare och skidåkare,
De populära motionsspåren runt Lassalyckan ska bli bättre, både för löpare och skidåkare,Foto: Henrik Erickson

– Vi har äskat extra pengar under flera år för att förbättra standarden på spåren vid Lassalyckan men vi har fått avslag varje gång. Nu tar vi från våra ordinarie medel och samarbetar med skidklubbarna för att i alla fall göra det som är akut.

Så säger Lars Runqvist på fritidsavdelningen i Ulricehamns kommun om de arbeten som just nu genomförs i Sanatorieskogen.

Annons

Det som görs är breddning av en del spår, nya trummor placeras ut under en del passager och på ett par sträckor ska det bli ett bättre ytlager.

– Träden tas bort för att det droppar och blir mycket barr i skidspåren under vintern. På elljusspåret har vi haft en del sanka partier och förhoppningsvis ska vi kunna dränera bort en del vatten, säger Stefan Jalderyd som är ordförande i Ulricehamns IF skidor.

Jalderyd menar att förbättringarna inte bara görs för skidornas skull utan att året-runt-upplevelsen av Lassalyckan ska bli bättre.

– Det är ju tanken. Bättre ytlager och färre leriga partier tjänar även gående och löpare på.

Ett frågetecken som hängt i luften ända sedan förra sommaren gäller det gröna milspåret. Här finns ett parti som en markägare helst vill se försvinner som allmänt motionsspår.

– Det finns ingen lösning på det än. Vi vet helt enkelt inte hur länge vi kan använda det nuvarande milspåret, säger Lars Runqvist på kommunen.

Både Runqvist och Stefan Jalderyd säger att man tittat på alternativa sträckningar för ett milspår. Man vill hitta en sträckning som inte bara blir brant upp och brant ned. Det ska vara ett motionsspår som passar för löpning, mountainbike och skidor.

– Dessutom har vi partier på milspåret i dag som inte är bra ur marksynpunkt. Sträckan från Rönnåsen till banvallen och området kring Hillared är knöligt, säger Stefan Jalderyd.

Förutom de rena spårförbättringarna har en del tid lagts på att justera en del till konstsnötillverkningen.

– Vi har kompletterat med något extra uttag, servat en brunn och ordnat så att vi kan stänga av kraftledningsgatan när vi gör snö. Det gör att vi kan spruta kortare sektioner åt gången och vänta med backen i kraftledningen, säger Stefan Jalderyd.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons