Laposa ordnade läckraste målet

Generalrepetitionen slutade väl för UIFK. I andra akten spelade laget ut Byttorp och tog en klar seger i sin sista träningsmatch.
Nyheter • Publicerad 6 april 2012
Emil Laposa hade en viktig roll i UIFK:s konstruktiva spel mot Byttorp.
Emil Laposa hade en viktig roll i UIFK:s konstruktiva spel mot Byttorp.Foto: Carina Carlzon

Om en vecka smäller det, UIFK har seriepremiär mot Hallandslaget Stafsinge. Vinterns, för igår var det mer vinter än vår, sista test inför allvaret stod Byttorp för. Boråslaget vann division fem förra året och ledare för Byttorp är en gammal UIFK-bekant, den före detta tränaren Senad Filipovic.

Filipovic och de övriga som var på plats vid gårdagens match fick se UIFK:s Emil Laposa göra snyggaste målet i matchen.

Pärlan från Laposa kom när det endast återstod tre minuter till slutsignal. Han tog emot en crossboll från Azad Rakh, kroppsfintade sig förbi en motståndare och i höjd med straffområdeslinjen drog han till med vänsterfoten. Bollen letade sig in i bortre burgaveln, otagbar för målvakten.

Emil Laposa hade tio minuter tidigare gjort 4–1 med ett markskott och det var även Laposa som slog hörnan som Tobias Arvidsson Wengbrand förvaltade till 3–0.

När Linus Falk tvingades avbryta matchen, efter känningar i framsidan lår och höftböjaren, efter den första halvleken fick Laposa kliva in som central mittfältare. Redan som yttermittfältare hade han utmärkt sig i matchens inledning men i den andra halvleken tog han för sig ännu mer.

– Vårt högre tempo tog ut sin rätt i slutet av matchen. Vi spelade ett högre försvarsspel i andra halvlek och då fick vi bättre press på Byttorp, säger Fredrik Wigestål, tränare i UIFK.

Fredrik Wigestål och Marcus Sjöbring saknade de centrala mittfältarna Sebastian Johansson, sjuk, och Anders Dungel, skadad, igår. Anders är långtidsskadad och ingen som tränarduon räknar med i de inledande serieomgångarna. De anser sig ha bra alternativ till positionen och känner ingen oro över det inför seriepremiären.

I och med gårdagens seger har UIFK inte åkt på en enda förlust under de sex spelade träningsmatcherna.

Någon förlust var laget aldrig nära igår heller. UIFK startade piggt utan att rada upp målchanser. Den säkra känslan för UIFK:s del kom genom stabilt spel defensivt. Gästernas farligaste chans under de första 30 minuterna var en hemåtnick av UIFK:s mittback Tobias Arvidsson Wengbrand. Ju längre den första halvleken gick desto mer kom gästande Byttorp in i matchen och tempot föll från båda lagens sida. Efter pausen var det UIFK som tog över handlingen på planen totalt och hämtade hem en säker seger.

UIFK:s mål: 1–0 (14) Albert Lindhagen, 2–0 (54) Mattias Lindgren, 3–0 (57) Tobias Arvidsson Wengbrand, 4–1 (73) Emil Laposa, 5–1 (87) Emil Laposa.

UIFK:s lag: Jesper Hallqvist - Adam Bengtsson, Tobias Arvidsson Wengbrand, Dennis Jalmarsson, Niklas Viberg - Emil Laposa, Linus Falk, Albert Lindhagen, Ulf Lunnebjer Svensson - Victor Blomgren och Mattias Lindgren.

Ersättare: Alexander Carlén, Tobias Söderman, Bekim Haxha, Azad Rakh, Gusten Gustafsson.

UIFK:s träningsmatcher:

UIFK–Åsarp/Trädet 1–1

Ulricehamns IFK–Varbergs GIF FK 2-2

UIFK–IFK Falköping FF 3–1

UIFK–Tibro AIK FK 2–1

UIFK–Borås AIK 2–0