Annons
Nyheter

Långtgående planer på nytt damlag

På torsdag fattas beslut om Tvärred-Vegby FC ska starta ett damlag. Det är Sören Nilsson som dragit igång projektet.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2014

I söndags träffades potentiella spelare och ledare i Tvärred-Vegbys damlag för ett möte. Planerna är att dra igång ett damlag som spelar i division fyra från och med nästa år.

– Det finns ett stort intresse från spelare som var med när M/T/V (Marbäck, Tvärred, Vegby) hade ett damlag att börja spela igen, säger Sören Nilsson.

Annons

Vegbybon Sören Nilsson har varit engagerad inom damfotbollen under stor del av sitt liv och var med i UIFK:s sportgrupp tillsammans med Håkan Öman när Ulricehamns IFK slogs samman med Åsundens FK 2013. I år har Nilsson inte haft någon uttalad roll inom UIFK:s damsektion.

Det är inte någon hemlighet att det finns ett missnöje med hur damverksamheten inom UIFK fungerat sedan sammanslagningen 2013. Föreningen slog då på stora trumman och med fyra träningar i veckan skulle laget avancera minst ett steg uppåt i seriesystemet inom en snar framtid. I år slutade säsongen med att laget degraderades ut tvåan och nästa år får UIFK spela i trean. Av de 70 spelare som var med när sammanslagningen initierades återstår knappt hälften i dagsläget.

De spelare som inte var intresserade av en så pass stor träningsdos som fyra pass i veckan följde inte med till UIFK och bland de spelarna finns det fortfarande ett sug att spela fotboll, enligt Nilsson.

– De som vill träna en gång i veckan kommer att få göra det, sedan tas de elva bästa ut till startelvan, säger Sören Nilsson.

Från Tvärred-Vegby FC sida hörs bara positiva tongångar när ett damlag kommer på tal.

– Vi får fler medlemmar och bättre gemenskap med damer i klubben, säger Göran Carlström, ledamot i styrelsen.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons