Annons

Längdskidor: Thorn utanför topp 20 i Davos

Efter att ha varit med och tampats om att bli bäste svensk de senaste distanstävlingarna blev det en något tyngre dag för Viktor Thorn. I det 15 kilometer långa fristilsloppet i Davos slutade UIF-åkaren på en 23:e plats.
Längdskidor • Publicerad 16 december 2018
Viktor Thorn under gårdagens sprint i Davos.
Viktor Thorn under gårdagens sprint i Davos.Foto: Gian Ehrenzeller

Thorn öppnade i ett något beskedligt tempo och låg kring 40:e plats vid de första mellantiderna. Efter första tredjedelen av loppet började han dock klättra i resultatlistorna, och sista halvan tappade han bara 20 sekunder på täten.

I mål var han till slut 55 sekunder efter vinnaren, en tid som räckte till en 23:e plats. Med den placering var Thorn tredje bästa svensk för dagen uppe på den höga höjden i Schweiz.

Annons

I toppen utkämpades ett riktigt sekunddrama där ryssen Jevgenij Belov drog det längsta strået. I mål var mindre än en sekund före Maurice Manificat, Frankrike.

För längdskidåkarna väntar nu ett kort juluppehåll innan Tour de Ski drar i gång den 29 december.

Victor Hultgren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons