Annons
Nyheter

Läktare på Lassalyckan

Protesterna gav resultat – det blir läktare på nya fotbollsarenan.
Nyheter • Publicerad 15 april 2010

Det togs inget beslut om genomförandet av projekt Lassalyckan vid kommunstyrelsens arbetsutskotts (ksau) sammanträde i måndags. Orsaken uppges vara att ksau–ledamöterna fick underlaget till beslutet först vid sammanträdet och därför ville diskutera förslaget ute i sina repsektive grupper. Nu blir det i stället på måndag som ksau kan ta ställning till det förslag som projekteringsgruppen tagit fram.

Förslaget innehåller nu en läktare vid A–planen samt en klubblokal åt Ulricehamns IFK. Några exaktare uppgifter såsom antalet sittplatser på läktaren eller var klubblokalen skall placeras har inte gått att få fram – bara att båda två finns med i förslaget.

Annons

– Egentligen vill jag inte kommentera förslaget innan vi har behandlat det politiskt, men det kan väl inte vara något större avslöjande om jag bekräftar att både läktare och klubbstuga nu finns med i förslaget, säger kommunalrådet Roland Karlsson.

– Eftersom vi skall ersätta Vistavallen och där finns både läktare och klubbstuga så tycker jag det är självklart att båda två skall finnas med på Lassalyckan.

Behärskad glädje är väl det som närmast kan beskriva hur UIFK tar emot nyheten.

– Det är naturligtvis positivt för både föreningen och kommunen att man lysnat på oss. Det är en vettig lösning som kommer många klubbar tillgodo men jag vill gärna se förslaget innan jag ger ett slutgiltigt omdöme, säger ordföranden i UIFK Bengt–Olof Foss.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons