Annons

Lagertalangens udda uppladdning inför första pallplatsen – höll på att missa starten

Karolina Hedenström fortsätter att imponera i Lagerdressen. I dag tog talangen sin första pallplats. Men det var nära att hon inte hann till starten.
– Jag fick ett fint adrenalinpåslag, säger Hedenström.
Skidsport • Publicerad 12 februari 2023 • Uppdaterad 15 februari 2023
Karolina Hedenström har imponerat i sin återkomst till Lager 157 Ski team. Arkivbild.
Karolina Hedenström har imponerat i sin återkomst till Lager 157 Ski team. Arkivbild.Foto: Crelle Ekstrand

Emil Persson har varit säsongens gigant hittills och hade inför Jizerska i dag vunnit alla lopp. En seger även i Tjeckien hade inneburit att han fortsatt haft chans på miljonen som segraren i alla de fyra klassiska loppen (Marcialonga, Jizerska, Vasaloppet och Birkenbeinerrennet) får som bonus.

Men under söndagen ville det sig inte för Lagerstjärnan som slutade på en elfteplats. Vann gjorde norrmannen Kasper Stadås.

Annons

– Han har fått slita lite mer än de andra. Till slut går det inte. Det är inget dåligt lopp, men i dag hade han inte materialet för att slåss om segern fullt ut, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Desto bättre material under fötterna hade lagkamraten Karolina Hedenström som tog sin första pallplats i karriären. Samtidigt var det skidorna som höll på att fälla Lagertalangen före start – eller snarare avsaknaden av skidorna.

– Vi lyckades inte hitta tävlingsskidorna och fick springa runt och leta efter dem ett tag.

När de väl hittades hade vägen mot starten stängts av. Hedenström fick då ta hjälp av lagkamraterna Alvar Myhlback och Marcus Johansson för att hitta en ny väg till startlinjen.

– Jag fick springa runt allt och hann inte ens vara med på presentationen. Jag fick ett härligt adrenalinpåslag. Men när startskottet gick så var det fullt fokus framåt och jag kunde skaka av mig stressen.

Hedenström hade inför storloppet i Tjeckien tagit två sjätteplatser i karriären. Nu tog hon sin första pallplats när hon gick i mål som tvåa, dryga minuten efter segrande Magni Smedås.

– Det var fantastiskt kul. Det var riktigt grisiga förhållanden under loppet och vi visste att det skulle bli tufft. Men det passar mig bra och jag är ganska van vid att åka med lite sämre stavfäste.

Nu till helgen väntar två tävlingar i Orsa Grönklitt innan det är dags för Vasaloppet den första söndagen i mars.

– Det finns inget som säger att jag ska vara i sämre form de kommande helgerna. Det är många tävlingar kvar på säsongen och det finns goda möjligheter att ta nya pallplatser. Det är mycket som ska stämma för att det ska ske, men jag gillar att sikta högt.

Linnea Johansson var tillbaka i Ski classic och slutade på en elfteplats.

På herrsidan blev Torleif Syrstad näst bästa Lageråkare på en 13:e plats. Runar Skaug Mathisen gick i mål på en 16:e plats. Övriga Lagerplaceringar var: Alvar Myhlback 27, Marcus Johansson 32 och Nils Dahlsten 36.

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons