Annons
Nyheter

Kostsamma renoveringar väntar ridklubben

Ulricehamnsbygdens ridklubb äger sin anläggning och lägger inte några pengar på hyra. Däremot betalar de 135 000 kronor i ränta och amortering varje år.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2013

Ridanläggningen på Ubbarp byggdes år 1986–87 av ridklubben med ekonomiskt stöd från bland annat kommunen. Kvar från bygget finns förutom stall och hagar ett lån på en miljon kronor.

Den största utgiftsposten som UBRK har för driften av anläggningen är personalkostnader, 1,4 miljoner kronor är budgeterat i år och det täcker en heltidstjänst och fem deltidstjänster. Klubben får 536 000 kronor i driftsbidrag från kommunen varje år.

Annons

Anläggningen är nu i sådant skick att det behövs en omfattande renovering och upprustning och utifrån det har klubben precis lämnat in en ansökan om kostnadskrävande projekt till kommunen. Den ekonomiskt största delen i ansökan handlar om byte av uppvärmningssystem. I dag är det direktverkande el som ger värme i ridhuset. Totalt ansöker ridklubben om 850 000 kronor. Går ansökan igenom innebär det att kommunen betalar halva summan och resterande del får klubben stå för.

– Vi tänker i så fall söka pengar i olika fonder och få ekonomiskt stöd av Riksidrottsförbundet för att få ihop de 425 000 kronor som vi ska bidra med, säger Christina Lindman, ordförande i Ulricehamnsbygdens ridklubb.

På frågan om ridklubben hellre skulle vara hyresgäst än äga sin anläggning blir svaret:

– Det har inte varit någon diskussion om det på senare år. Jag har dålig kännedom var andra ridklubbar som hyr in sig i en anläggning betalar och det är inte säkert att de avgifterna i så fall är överförbara till vår verksamhet, säger Christina Lindman.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons