Annons
Nyheter

Klurigt i Grönahögsskogen

I lördags blev markerna runt Högaberg i Grönahög väl utforskade, när Gällstadbygdens SOK arrangerade orienteringstävling.
Nyheter • Publicerad 26 april 2010
Kjell Martinsson från OK Tranan och Kjell-Åke Nilsson från UOK diskuterar vägval och kontrolltagning efter en tur i Grönahögsskogen.
Kjell Martinsson från OK Tranan och Kjell-Åke Nilsson från UOK diskuterar vägval och kontrolltagning efter en tur i Grönahögsskogen.Foto: 

Totalt 440 deltagare kom till Grönahög för att orientera på medeldistans. Det innebär att banorna var mellan två och fem kilometer långa. Det är den enda tävling som Gällstadbygdens SOK arrangerar under säsongen.

? Vi har en tävling per år. Tillsammans med trädplantering utgör tävlingen ryggraden i vår ekonomi, säger Jan Flodqvist i GSOK.

Annons

Det visade sig att GSOK:s banläggare Sven-Erik Bodin hade klurat till det för nästan alla deltagare. Många diskussioner var det efter målgång om hur man hade gjort på den första kontrollen.

? Det är många sänkor och branter där. Skoj att se att det blev lite problem för dem, säger Bodin.

Men de som sprang verkade ändå trivas med terrängen.

? Jag gjorde inget vidare lopp, men det var överraskande bra för att vara här ute. Det brukar ofta vara lite tätt, säger Conny Rantzow från Hestra IF.

Rantzow blev ändå fyra i H21. Vinnare blev Fridolf Eskilsson från Hakarpspojkarna, före Johan Ingemarsson och Rickard Holmqvist, båda från Hestra IF.

Det var klurigt även för andra löpare.

? Det var detaljerat, man fick se sig för och inte bara springa på, säger Kjell-Åke Nilsson från UOK.

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons