Annons
Nyheter

Klart med ny målvakt för UIF hockey

UIF Hockey kunde under måndagen presentera Haris Becirbegovic som ny målvakt. Den nya burväktaren kommer närmast ifrån Tranås och division 1.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2013
Foto: Max Sommerstein

Efter att Patrik Bilan lämnat UIF efter senaste säsonger har klubben varit på jakt efter en ny målvakt att luta laget mot. På måndagen skrev Haris Becirbegovic på som ny förstemålvakt för UIF Hockey.

– Jag fick inte spela så mycket jag ville i Tranås, så det kändes bra när Ulricehamn kontaktade mig, säger han. Och det känns fortfarande bra.

Annons

Haris Becirbegovic beskriver sig själv som tät, följsam och att han har en ordentlig vinnarskalle. Han berättar även att han har märkt hur hockeyn förändras.

– Målvakten är inte längre endast den sista utposten, utan är mer delaktig i lagspelet, säger han. Målvakten är med och styr försvarsspelet mycket mer nu än tidigare.

Emanuel Ragnar, UIF:s sportgrupp, håller med.

– Vi har dessutom en väldigt ung back-trupp, så en erfaren och högljud målvakt är bara positivt, säger han.

Emanuel Ragnar säger att de har tagit in Haris som förstemålvakt, men att han kommer att få en tuff kamp mot Tobias Nilsson som också vill spela. Haris Becirbegovic spelade sina första tre år i Mjölby HC och kommer senast ifrån Tranås AIF.

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons