Annons
Nyheter

Klar ledning blev knapp förlust

Det räcker inte med att vara bra i en halvlek. Det fick UIFK klart för sig hemma mot Lerum. Ledning 2?0 i halvtid vändes till förlust med 2?3.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2010
Aj då, UIFK. Trots stort spelövertag i första halvlek och flera chanser att punktera matchen blev det förlust mot Lerum. Zydrunas Ruminas är på jakt, efter mål och straff, i den här situationen.
Aj då, UIFK. Trots stort spelövertag i första halvlek och flera chanser att punktera matchen blev det förlust mot Lerum. Zydrunas Ruminas är på jakt, efter mål och straff, i den här situationen.Foto: 

I första halvlek gjorde hemmalaget det mesta rätt. Det enda som grämde UIFK:arna efter första halvlek var att de borde ha gjort fler mål på de chanser som skapades. Ledningsmålet gjorde Ulf Lunnebjer-Svensson efter en egen rush på vänsterkanten, ända nere från egen backplats. Därefter hände mer framåt som kunde ha resulterat. Zydrunas Ruminas sköt från långt hål när Lerums målvakt var långt ut och det var sånär att det hade gått hela vägen. Ruminas fick istället sitt mål i minut 41. Då forcerade han in 2?0 efter att Niklas Karlsson kommit fram på högerkanten och slagit inlägget.

2?0 i halvtid kändes alltså i underkant, men det skulle vända. När andra halvlek varit igång en stund verkade inte UIFK vara lika mycket på tå. Lerum tilläts komma allt högre och med mer bollinnehav. Ibland glimtade hemmalaget till med någon spelvändning, men det kom alltmer sällan. Till slut fick Lerum hål på nollan. Reduceringen kom i mitten av andra och kvitteringen när det var drygt tio minuter kvar.

Annons

? De får mål på två frisparkar från mitten. Där är vi inte med riktigt, säger tränaren Micael Johansson.

Bara kort efter kvitteringen kom dessutom 2?3 för Lerum. I slutet satsade UIFK allt de hade framåt och det var nära. Men nära skjuter ingen hare. Niklas Karlsson träffade stolpen på bara någon meters håll och Zydrunas Ruminas borde ha fått en straff, tyckte många inklusive han själv.

? Jag var helt ensam och skulle skjuta, då han drar ner mig, säger Ruminas efteråt.

Men matchen slutade alltså 2?3 och det var ett frustrerat hemmalag som gick av planen.

? Vi måste fortsätta spela efter 2?1, säger Zudrunas Ruminas.

? 3?2 till dom speglar inte matchen. Vi sa att vi skulle fortsätta som i första. Men det är bara att ta nya tag, säger Micael Johansson.

Ulf Lunnebjer-Svensson

Niklas Karlsson

Linus Falk

UT-delade av Leif Dahl

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons