Annons
Nyheter

"Killarna ska se det som en utmaning"

Friska och hela spelare som vågar spela sitt eget spel är nyckeln till ett framgångsrikt kval.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2009
Hasse Hansson drar upp riktlinjerna inför kvalspelet som UIF inleder borta mot Mörrum.
Hasse Hansson drar upp riktlinjerna inför kvalspelet som UIF inleder borta mot Mörrum.Foto: Leif Dahl

I morgon börjar Ulricehamns IF kvalspelet där ett nytt kontrakt med division I ligger i potten. Situation liknar den som man var i förra året då det blev en ny tränarkonstellation inför kvalet. Men det är ändå en markant och viktig skillnad - då var det för att ersätta den sparkade Janne Immonen. I år är det för att ersätta Erik Svenningsson som tar plats i laget.

– Jag har aldrig varit med om detta tidigare. Oftast så handlar det ju om att komma in i ett lag betydligt tidigare som ersättare för någon som kickats. Så det här är unikt, säger Hasse Hansson, som tillsammans med Lennart Selin och Erik Svenningsson tränar och coachar laget under de tre kommande veckorna.

Annons

Men några större svårigheter att tackla den nya situationen eller att komma in i gänget upplever inte Hasse att han haft.

– Det tog väl fem minuter ungefär - sedan var det som vanligt.

I drygt tre veckor har Hasse haft hand om träningarna och kunnat sätta sin prägel på laget. Eller?

– Jag vill att ett skridskostarkt lag som UIF skall ligga på lite hårdare med sin forechecking. I övrigt är det bara smådetaljer som att gå lite rakare in på mål. Men alla tränare säger exakt samma sak - snabbare spelvändningar och in framför mål.

Hasse Hansson var tränare i UIF säsongen 2006/07, ledde då laget upp till division I och har rutin från många kvalspel.

Nyckeln för att lyckas?

– Att spelarna får vara hela och friska. Vi spelar fyra matcher på åtta dagar, får en veckas uppehåll och sedan fyra matcher på lika kort tid igen. Då finns det inte utrymme för att bli sjuk eller skadad.

Blir det några ändringar i upplägget inför matcherna för att det är just kval?

– Vi kör på som tidigare. Att till exempel låta spelarna ta ledigt från jobbet lite mer finns det dels inget ekonomiskt utrymme för och dels så finns risken att det då blir för stort med kvalspel. Det viktigaste är att killarna tycker det är roligt – de skall se utmaningen och bara in och köra.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons