Annons
Nyheter

KFUM vann i Hammarö

Ett ryck efter paus och med Emma Sprigg på humör låg bakom att KFUM Ulricehamn vann över Hammarö.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2010

KFUM Ulricehamns damer är på sin årliga tvådagars Värmlandsresa och inledde matchandet med att på fredagskvällen besegra IFK Hammarö med 19–13. Men det var definitivt inte den bilden som präglade inledningen av matchen.

– Det var alldeles för nervöst och osäkert och vi spelade i ett alldeles för högt tempo, säger tränaren Lena Matthijs.

Annons

Efter att hemmalaget gått upp till ledning 6–2 så tog KFUM en timeout, snackade igenom det som gått fel och kom tillbaka som ett nytt lag.

– Vi lugnade ner oss, började satsa på genomspringningar mot Hammarös utgrupperade försvar och det gav resultat.

KFUM kvitterade till 9–9 före paus och gjorde sedan det avgörande rycket i början av andra. Emma Sprigg kom in i målet, inledde omgående med att göra några räddningar och det gav Ulricehamn läge att dra ifrån.

– Hammarö fortsatte med sin försvarsuppställning matchen igenom och det vara att tacka och ta emot. Andrea Nilsson gjorde flera bra genombrott med mål eller straff som följd. Men hela laget spelade bra anfall och disciplinerat i försvaret och vi släppte bara fyra mål bakåt i andra, säger Lena Matthijs.

I dag lördag spelar KFUM sin andra match under miniturnén och den är mot Hellton i Karlstad.

– Nu tar vi dem av bara farten, lovar tränare Matthijs.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons