KFUM vände trenden

KFUM:s herrar vinner igen. Taktik och tändvätska låg bakom vändningen mot Banér.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2010

Efter två raka förluster var KFUM tvungna att vinna bortamötet med Banér i helgen. Det för att haka på i toppstriden.

Seger blev det också, men göteborgarna skrämde KFUM-lirarna lite i inledningen.

– De hade en rutinerad målvakt och en väldigt duktig mittnia som inte var med då vi mötte dem hemma. Mittnian satte allt i början och de kunde gå ifrån till 7-3, säger nye tränaren Ulf "Ögat" Holmström.

Holmströms första taktiska drag blev att punktmarkera Banérs främste målgörare. Det fick stopp på hemmalagets offensiv och KFUM kunde börja äta in försprånget.

– Det var riktigt lyckat. På bara några minuter var vi ifatt, säger Holmström.

KFUM kunde gå till pausvila med en uddamålsledning och i upptakten av andra halvlek gick man ifrån.

– Som mest ledde vi med sex mål men då punktade de både Nuutinen och Willram. De kom något närmre men vi kunde hålla undan och dra ifrån på nytt, säger Ulf Holmström som vill framhålla laginsatsen i andra halvlek.

– Försvarsspelet var perfekt och alla spelare visade bra inställning. När till och med Petri Nuutinen gör high five med hela bänken efter mål då är det tändning i gänget.

KFUM slarvade lite på slutet men segern var aldrig hotad. Marginalen till KFUM:s fördel slutade vid tre mål.