Annons
Nyheter

KFUM utskåpat i Färgelanda

– Jag har aldrig förlorat med så stora siffror tidigare i hela mitt handbollsliv, säger KFUM:s tränare Lena Matthijs efter 37–10-förlusten i torsdags.
Nyheter • Publicerad 17 december 2010

Resultatet 37–10 speglar matchen i dalsländska Färgelanda väl. KFUM Ulricehamn var inte i närheten av motståndarna Team 172 HK.

– I inledningen gjorde de fyra mål på en och en halv minut, då tog jag time out, säger KFUM:s tränare.

Annons

En stor del av förklaringen till överkörningen ligger i att Ulricehamn saknade sju ordinarie spelare varav fem ingår i startuppställningen. Sjukdomar och kvällsjobb är orsaken till manfallet.

– Matchen var uppskjuten sedan tidigare och Team 172 HK ville väldigt gärna få den spelad före jul. Med facit i hand skulle vi ha lämnat walk over istället, säger Lena.

Det gjorde inte KFUM.

I dåligt väglag åkte de istället över tre och en halv timma till Färgelanda i Dalsland. Väl på plats fick KFUM:s damer, som i den här matchen snarare var ett A-flicklag, titta på när hemmalaget spelade handboll.

Team 172 HK körde helkontringar och gjorde mål på genombrott. I princip varje anfall resulterade i boll bakom KFUM-målvakten Emma Sprigg. När Ulricehamn fick låna bollen för avkast tog hemmaspelarna snabbt hand om den igen eftersom KFUM-tjejerna tog snabba och ogenomtänkta avslut som målvakten räddade och satte igång en kontring på. Trots en konstant stor ledning mattades vilja och fart aldrig av hos dalsländskorna. De fortsatte köra för fullt matchen igenom.

– Jag är övertygad om att Team 172 HK kommer vinna serien. De är bättre än i dagsläget serieledande Lidköping, säger Lena.

Ulricehamn missade tre straffar och det är ytterligare ett tecken på att torsdagens match var en sådan tillställning där inget stämde.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons