Annons
Nyheter

KFUM-trio med i distriktslag

Tre KFUM-spelare, Hanna Nilsson, Linnéa Efraimsson och Dini Jalmarsson är uttagna i Västgötalaget i handboll. Om en dryg vecka spelar de Sverigecupen.
Nyheter • Publicerad 30 december 2010
Dini Jalmarsson, Hanna Nilsson och Linnéa Efraimsson har gått den långa vägen från första uttagningstillfället för ett och ett halvt år sedan till en plats i distriktslaget.Foto: Carina Carlzon

Det råder ingen särskild julvila för de tre KFUM-spelarna som valts ut till spel i Västergötlands 16-årslag i Sverigecupen.

– Vi tränar i morgon (läs i dag) på måndag, match tisdag och träning onsdag, säger Linnéa Efraimsson.

Annons

Dessutom kör KFUM-trion alltid extraträning innan eller efter den ordinarie lagträningen.

– Hanna och jag hoppar hopprep och gör plankan, bålträning. Det är övningar som distriktslagets tränare sagt vi ska köra, säger Linnéa.

Dini Jalmarsson har under lång tid tränat extra bland annat genom att hoppa "grodhopp" uppför läktartrapporna i sporthallen och använda skivstång hemma. Förutom träningarna med P94/95-laget har han varit med på fyra A-lagsträningar. Tanken är att det ska bli fler sådana tillfällen framöver.

Träningsfliten har nu gett utdelning genom en plats i distriktslaget. Dini spelar vänsternia och han tycker Västgötalaget spelar en snabb handboll.

– Vi har inte lika storvuxna spelare som till exempel Göteborg och då satsar vi på snabbhet och smidighet, säger han.

När Dini är osäker på hur bra årets upplaga av Västgötalaget är har Linnéa och Hanna en säkrare uppfattning om standarden på tjejernas lag.

– Vi är bra och sammanhållningen i laget är mycket bra, säger de båda.

Ett kvitto på kompetensen hos tjejlaget är det oavgjorda resultatet mot Göteborg 18 december.

– Göteborg har alltid bra lag och det var starkt att vi spelade lika mot dem, säger Linnéa.

I KFUM är Linnéa niometare men i distriktslaget är det en kantposition som gäller. Hanna Nilsson spelar på samma position i Västgötalaget som i KFUM, vänsternia.

Annons

Om en dryg vecka drar Sverigecupen igång i Katrineholm.

Skåne

Västergötland

Västmanland

Västerbotten

Västernorrland/Jämtland

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons