Annons
Nyheter

KFUM-tränare slutar – "Ögat" tar över direkt

KFUM:s herrtränare Thomas Willram slutar med omedelbar verkan. Ulf "Ögat" Holmström tar steget fram som huvudtränare.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2010
Henrik Lindgren, Dag Andersson och Ulf Holmström. Holmström, eller "Ögat" som han kallas, är ny huvudtränare för KFUM:s herrar sedan Thomas Willram plötsligt hoppat av.
Henrik Lindgren, Dag Andersson och Ulf Holmström. Holmström, eller "Ögat" som han kallas, är ny huvudtränare för KFUM:s herrar sedan Thomas Willram plötsligt hoppat av.Foto: 2010-01-19

Det var ett oväntat besked som nådde KFUM-ledningen i början av veckan. Thomas Willram meddelade då att han hoppar av sitt uppdrag som tränare för klubbens herrlag.

Willram har sagt till styrelsen att han av hälsoskäl inte vill, eller kan, fortsätta. KFUM-ledningen fick hastigt leta andra alternativ.

Annons

Valet blir att flytta upp assisterande tränaren Ulf Holmström som huvudtränare. Samtidigt får Henrik Lindgren en ännu tydligare ledarroll.

– Det är överraskande att Thomas hoppar av. Jag tror alltid det är oväntat när sådant här händer, säger Ulf Holmström.

Spelarna i herrlaget informerades vid tisdagskvällens träning. Det blev inga omedelbara reaktioner. Holmström, Henrik Lindgren och även Dag Andersson som är den tredje kuggen i ledartrojkan är välkända ansikten.

– Det är inte helt lätt att komma in så här med en tredjedel kvar av säsongen. Tillsammans ska vi ändå kunna lösa det på bästa sätt, säger Holmström.

Att ändra spelidé och för mycket i taktiska detaljer är enligt Ulf Holmström en omöjlighet. Det handlar i så fall om att ändra små delar.

– Jag har förstås min syn på spelet och det finns saker jag skulle vilja göra. Framför allt handlar det om försvarsspelet. Jag ser också att vi skulle kunna ha nytta av att byta positioner under spelets gång men sådant kan ta tid att nöta in.

Willrams avhopp kom efter två raka förluster. Poängtappen här har gjort att KFUM halkat ned till tredje plats. Det krävs vändning redan på lördag mot Banér borta för att avståndet uppåt inte ska bli för stort.

– Vi har inte varit på tå som tidigare under säsongen i de två senaste matcherna. Nu gäller det att killarna taggar till igen, säger Henrik Lindgren.

– Inställning är allt i handboll. Där hoppas jag kunna bidra med en del, säger Ulf Holmström.

Thomas Willram har samåkt med flera spelare från Göteborg och Borås, bland andra sonen Anders Willram. Enligt KFUM-ledningen blir det inga spelaravhopp på grund av tränarbytet.

Varför kallas han Ögat?

I handbollskretsar vet ingen vem Ulf Holmström är. Alla vet däremot vem "Ögat" är. Smeknamnet Ögat fick Ulf under sina första år som ung spelare i KFUM:s a-lag. Inne på linjen fick han ta emot mycket stryk och efter två sydda ögonbryn och ett par blå ögon så hade han fått ett nytt namn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons