Annons
Nyheter

Kevin bröt armen – igen

Historien upprepar sig för Kevin Bäckström. I helgen bröt han återigen sin arm. Tävlingen var liksom förra året Air and style i Kina.
Nyheter • Publicerad 5 december 2011
För ett år sedan var Kevin Bäckströms arm gipsad, nu väntar han på behandling efter ett nytt armbrott.
För ett år sedan var Kevin Bäckströms arm gipsad, nu väntar han på behandling efter ett nytt armbrott.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

I landningen efter presentationshoppet i lördags slog Kevin Bäckström i armen och han kände direkt att den var av.

– Det är samma arm som jag bröt här förra året, det är sådan otur, säger Bäckström.

Annons

Till den sexstjärniga tävlingen på snowboardens TTR-tour är de främsta big air-åkarna i världen inbjudna.

Bäckström fick inte chans att visa vad han kunde på OS-arenan Fågelboet i Peking. När kvalet inleddes var Kevin på väg i ambulans till ett sjukhus och när UT når honom väntar han på hemresa till Sverige. För att spä på oturen ytterligare hade flygbolaget gjort fel vid hans bokning och när han kom till flygplatsen för två dygn sedan fick återvända till hotellet eftersom det blivit fel.

Kevin har fått ett tillfälligt gips som klarar av trycket i flygplanet under resan och mest av allt vill han nu hem till Sverige och de läkarna i Göteborg som behandlade honom för ett år sedan.

Den här gången hoppas Kevin att skadan ska läka bättre än förra gången då det krävdes operation eftersom armen läkt ihop fel. När han väl var tillbaka på brädan i början av förra året drabbades han av en knäskada. Kevin hann endast med tre tävlingar totalt förra säsongen och helgens tävling i Kina skulle ha blivit hans första riktigt stora utmaning efter de två inledande världscuptävlingarna.

– Jag får se vad läkarna säger om skadan. Det är en ny tävling i Kina om en månad och är jag hel då vill jag gärna vara med.

Däremot kommer han noga överväga fler framträdande på Air and style. Två armbrott på lika många år är ett tråkigt facit.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons