Annons
Nyheter

Katten och Batman i skidtävling

– Katten leder före Batman, som i sin tur jagas av Tomten.
Så lät det från speakern när Västgötacupen hade sin avslutning på Lassalyckan.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2011

I ett kanonväder på Lassalyckan avslutade Västergötlands skidförbund årets upplaga av Västgötacupen. Sista tävlingen gick i fri stil och det var något som man verkligen levde upp till. För dagen till ära så var det en annorlunda inriktning på tävlingen, där deltagarna uppmanades att åka utklädda och som hörsammades näst intill 100–procentigt.

Orsaken till detta avsteg från den normala tävlingsrutinen var att helgens tävling inte var inlagd i det ordinarie tävlingsprogrammet och därför ville man inte räkna in den i den slutliga resultatlistan.

Annons

– Vi ringde runt till klubbarna och bjöd in dem till prisutdelning av cupen och i samband med den så tyckte vi att det samtidigt skulle vara en tävling eftersom det är perfekta förutsättningar just nu, säger Niclas Wiik från Tvärreds IF och Västergötlands SF.

Cirka 70 åkare ställde upp på avslutningen, där man förutom själva skidåkningen också tävlade i bästa klädsel.

Där vann Agnes Berglund, Ulricehamn, Pontus Hermansson, Landehof och Jonas Hagström, Falköping. De var utklädda till Smurfan, Gunde Svan och Stig–Helmer.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons