Jubel till sist

Med två mål blev Peter Larsson matchvinnare för Gällstad. Men det dröjde innan segerjublet kom.
Nyheter • Publicerad 29 april 2010
Peter Larsson och hans lagkompisar jublar efter 2?1.
Peter Larsson och hans lagkompisar jublar efter 2?1.Foto:

Gällstad tog tre nya poäng i hemmapremiären på Rånnevi genom att besegra Torestorp/Älekulla med 2–1. Men det dröjde till två minuter från slutet innan GFK kunde slå in segermålet och det var Peter Larsson som frälste medspelare och hemmasupportrar när genom sitt andra mål för kvällen.

TÄFF hade matchens första farlighet redan i inledningen men Andreas Enander i GFK–målet kunde rädda på mållinjen. Därefter var det mest Gällstad i bollinnehav men TÄFF skapade lika vassa chanser.

Peter Larsson nickade in 1–0 i mitten av första men tio minuter senare hängde Sebastian Andersson in kvitteringen i krysset på en frispark.

Andra halvlek var det Gällstad för nästan hela slanten. Hemmalaget satte ett enormt tryck mot TÄFF–målet medan gästerna var framme kanske fyra gånger under halvleken. Men det var svårt för GFK att få till den sista passningen och det lutade åt oavgjort. Men vid kalabalik efter en hörna kunde Peter Larsson avgjöra från en meters håll.

– Jag tycker vi kämpade till oss tre poäng. Sett till andra halvlek så var det en rättvis seger, säger tränaren Peter Röpke.

Och det är bara att hålla med i hans analys. Gästerna hade Andreas Niklasson på topp och som var en källa till oro för det mycket duktiga GFK–försvaret men allt annat än en hemmaseger hade inte speglat matchbilden.