Jubel i ishallen

En chockstart av hemmalaget med mål efter knappt två minuter visade vägen. Nittorp vann med 5–2 och satte press på Värnamo inför returen.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2012

Det var knappt att alla hunnit sätta sig tillrätta när Viktor Nilsson fick smörpasset och fritt fram mot Värnamomålet. Elegant satte han också 1–0 och gästerna, som redan hade haft det svårt, kom av sig totalt. När det sedan Jimmy Lund ökade på till 2–0 så blev det ordentligt tryck i den välfyllda ishallen.

Värnamo reducerade direkt i inledningen av den andra och då kom det fina Nittorpsspelet av sig för ett tag. Men när Dennis Johansson gjort 3–1 i mitten av perioden så blev det bättre hemmaspel igen. Värnamo börjde sedan satsa hårdare i närkamperna och det small ordentligt åt båda hållen.

Gästerna fick återigen en bra start efter pausvila och reducerade till 3–2 i början av tredje och då blev det tungt ett tag för hemmalaget. Värnamo hade spelet i dryga tio minuter innan Jimmy Lund återigen visade varför han är värd alla lovord. En patenterad draging på mitten, fintade sig mellan två försvarare och gav Christian Johansson ett läge han bara inte kunde missa.

Matchen stängdes när Viktor Nilsson gjorde sitt andra mål för kvällen och nu i tom bur.

– Jag vågade inte skjuta utan åkte in med pucken, säger tvåmålsskytten Viktor.

– Vi vann för att vi är ett bra lag med mycket självförtroende och nu skall det bli kul att åka till Värnamo på lördag.