Annons
Nyheter

JSM-brons till Emilie Cedervärn

UIF:s Emilie Cedervärn trivs i Boden. Hon har tagit två JSM-medaljer hittills i sin karriär - båda i Boden.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2011

Det var en trött och sliten Emilie Cedervärn som kom in på det sega sprintupploppet i Boden i torsdags.

– När jag förstod att medaljchans fanns hittade jag extra krafter, säger hon.

Annons

Det var tätt mellan åkarna i heatet och upp till silverplatsen uppskattar Emilie att det skiljde en tåspets.

Det var inte bara den 1,1 kilometer långa banan med två tuffa backar som sög musten ur Emilie. Ytterligare en orsak till henne trötthet var att heaten kördes tätare än vanligt. Tidigare under JSM har alla fyra juniorklasser, tjejer och killar, kört efter varandra men i år var det bara den äldre killklassen som körde samtidigt som den äldre tjejklassen.

I prologen åkte Emilie i mål med den åttonde snabbaste tiden.

– Jag vet att jag alltid kör fortare när det blir tävling åkare mot åkare och så blev det nu också.

Hon vann sin kvartsfinal och kom trea i semifinalen.

Sin första JSM-medalj tog Emilie Cedervärn i sprint för två år sedan. Då blev det silver. Nu är det endast guldmedaljen som saknas i prisskåpet.

– Jag ska göra vad jag kan under de lopp som återstår, säger hon.

I dag är det dubbeljakt som står på programmet och det blir Cedervärns första start i en skidbytartävling för säsongen.

– Det är fem kilometer klassiskt och sedan fem kilometer fri stil. Jag tyckte det kändes hyfsat efter distansloppet där jag blev åtta och hoppas det går bra i dubbeljakten.

I D17-18-klassen blev Maja Falk femma. Det är hennes främsta individuella placering under ett junior-SM.

Annons

– Jag hade ingen toppendag, hade träningsvärk från distansloppet dagen före och med tanke på det är jag väldigt nöjd med min placering, säger hon.

Segraren Stina Nilsson, Malungs IF, vann klart och en bit efter henne gick en trio i mål tätt efter varandra. Därefter kom Maja Falk som inte var nära någon sprintmedalj.

Klubbkamraten Madeleine Thorn vann B-finalen i samma åldersklass. Frida Sivermark försvann i kvartsfinalen där hon blev fyra i sitt heat.

Tranemoåkarna Anton Johansson och Fredrik Finnskog slutade 74:a respektive 75:a i prologen för H17-18.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.