Annons
Nyheter

Jönsson vill ha värme

Rapporterna pekar mot en temperatur ner mot 20 grader. Markus Jönsson hoppas vädret blir mildare när han kör långloppet König ludwig lauf i morgon.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2012

Förra helgen slutade med en 29:e plats i italienska Marcialonga för Markus Jönsson, Tranemo IF och Team Arkmek. Ett resultat som han inte var nöjd med. Efter en vecka där träningen flutit på som planerat hoppas han på större framgång i Tyskland.

– Det sägs att det ska vara riktigt kallt där nere och det påverkar kroppen under ett långlopp, säger Markus.

Annons

Det är 50 kilometer som gäller och förutom tankar på klädval är den andra frågan som Markus ställer sig om han ska använda fästvalla eller inte.

– Det är fler och fler som stakar sig igenom långloppen, även de kuperade tävlingarna, men jag har inte bestämt hur jag ska göra ännu.

Förra året var loppet nerkortat till 42 kilometer och Markus slutade på en 27:e plats.

König ludwig lauf är det tredje loppet i Ski classic och Jönsson kommer troligen hoppa över det fjärde, Tartu marathon, och istället satsa allt på Vasaloppet.

Från UIF kommer bland annat Erik Wickström, Emil Ekman och Samuel Norlén köra loppet i Tyskland. Starten är 9.00 och svt play direktsänder och Vinterstudion sänder ett sammandrag.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons