Annons
Nyheter

Jönsson vann Ulricehamnsloppet – men först efter protester

Markus Jönsson, Tranemo IF, var först över mållinjen i Ulricehamnsloppet. Efter att protest lämnats in krävdes en del möten och diskussioner innan förstapriset kunde delas ut.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2013

Kampen om segern stod mellan Markus Jönsson och UIF:s Erik Wickström. De båda gick loss efter ungefär halva loppet och det hela kom att avgöras de sista 300 meterna.

Här blev det viss kubbning ned mot den sista kurvan och enligt UIF:arna menade att Markus Jönsson här kom utanför banmarkeringen, alltså utanför spåret, för att komma fram. En del av protesten ska också ha handlat om ett par skejtskär i sista kurvan.

Annons

Markus Jönsson vann loppet med ett par meter före en starkt spurtande Wickström som tog in under hela upploppsrakan.

Tävlingsledningen kom efter en del möten fram till att inga ojustheter begåtts och Jönsson fick kliva högst upp på pallen, precis som i Västgötaloppet.

Ulricehamnsloppet blev åter en folkfest i Sanatorieskogen och på golfbanan. Åkarna trivdes på den 10,5 kilometer långa slingan som kördes fyra varv. Den lilla nackdelen som det längre varvet förde med sig var att den lösa snön på golfbanan inte höll ihop och spåren blev här fort sladdriga.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons