Annons
Nyheter

Jönsson saknade drivet

Markus Jönsson kunde inte upprepa fjolårets succé i Marcialonga.
– Jag saknade drivet i åkningen, säger han efter 29:e plats.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2012

Markus Jönsson, Tranemo IF och Team Arkmek, var elva i Marcialonga förra året. Ett av hans bästa lopp i karriären.

Förhoppningarna var därför högt ställda då han skidade iväg på de sju milen i år.

Annons

– Jag fick en bra start och kunde gå med bra i klungan från början. Tyvärr orkade jag sedan inte riktigt på samma sätt som förra året, säger Markus som körde helt utan fästvalla.

– Det var ett riktigt beslut, även så här i efterhand. Jag hade bra material. Det är allt fler som väljer att åka utan fästvalla, särskilt på de mer kuperade långloppen.

Farten var högt uppskruvad under i stort sett hela loppet och när fältet splittrades kunde Jönsson inte följa tätklungan.

– Jag krigade och gjorde allt jag kunde men jag orkade helt enkelt inte. På slutet kände jag ändå att det fanns lite mer att ge och jag tog några placeringar i den sista backen.

På 29:e plats var Markus nästan åtta minuter efter Jörgen Aukland från Norge som vann och sju minuter efter Petter Northug som gjorde en uppmärksammad debut i långloppscirkusen.

Redan till helgen är det dags för Europa och ny tävling igen.

– Det blir hem och vända innan jag åker till König Ludwig Lauf på fredag. Då är det nya tag, säger Markus Jönsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons