Annons
Nyheter
UIF och Markus Jönsson går skilda vägar. Det gör att Dan Moberg flyttar hem till IFK Skövde. Då väljer UIF att lägga långloppssatsningen på is.
Nyheter • Publicerad 7 september 2010
Tia och nia på Vasaloppet i vintras. Dan Moberg och Markus Jönsson går nu skilda vägar. Båda lämnar UIF skidor som lägger ned sin långloppssatsning.
Tia och nia på Vasaloppet i vintras. Dan Moberg och Markus Jönsson går nu skilda vägar. Båda lämnar UIF skidor som lägger ned sin långloppssatsning.Foto: Dick Gillberg/BT

Det är stora förändringar på gång i UIF skidor. Överraskande sådana. Från att ha varit en av landets absolut ledande föreningar vad gäller långloppsåkare läggs den delen av verksamheten i malpåse. Den utlösande faktorn är att Markus Jönsson valt att inte förlänga kontraktet med föreningen.

– Vi har gett Markus ett förslag på kontrakt som han har haft att ta ställning till. I förra veckan fick vi besked av honom att han inte kommer tävla för UIF kommande säsong, säger Rolf Engberg i UIF skidor.

Annons

Beskedet kom inte som en blixt från klar himmel. UIF och Jönsson har inte varit hundraprocentigt överens om upplägget.

– Markus har velat lägga upp sin satsning mer på egen hand och med en egen budget. Från föreningens sida har vi sagt att vi inte kan jobba på det sättet. Vi måste se till alla elitåkare och behandla dem på samma sätt, säger Engberg.

Efter beskedet från Jönsson i slutet av förra veckan dröjde det inte länge innan även Dan Moberg tackade för sig. Han går tillbaka till IFK Skövde.

– Dan har som ambition att fortsätta jobba som tränare i IFK Skövde efter sin aktiva karriär som bara sträcker sig över kommande säsong. När han nu blev ensam långloppsåkare i världsklass i UIF valde han att gå tillbaka redan nu, säger Rolf Engberg.

UIF skidor väljer nu att rikta det mesta av strålkastarljus och resurser på Hanna Falk och det mycket starka juniorgäng som finns i föreningen.

– Det är en naturlig utveckling så som det har blivit. Långloppen har varit en stor del av UIF:s profil och på det sättet är det tråkigt att den monteras ned. Med de resurser vi förfogar över har vi gjort vad vi kunnat. Nu ser vi fram mot att jobba med de åkare som är kvar i UIF. Det är mycket spännande på gång, säger Rolf Engberg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons