Annons
Nyheter

Jönsson hoppas på publikstöd

Hemmahoppet Markus Jönsson tror inte på seger. Men på en bra tävling med mycket åskådare.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2010
Markus Jönsson vill gärna göra ett bra lopp inför hemmapubliken.
Markus Jönsson vill gärna göra ett bra lopp inför hemmapubliken.Foto: 

Den åkare som hemmapubliken kommer att ha störst förhoppningar på är förmodligen UIF:s Markus Jönsson – tvåa förra året efter att ha förlorat spurtstriden mot dåvarande klubbkompisen Anders Palmér. Eftersom den senare inte är med i startfältet i år så är det alltså i år upplagt för Hössnasonen Markus att vara först över målinjen.

– Det är väl ändå inte riktigt troligt. Visst har det gått bra i vinter och det har inte skiljt så mycket i tid fram till Oskar Svärd i de långlopp vi båda kört, men att utmana honom om segern här blir nog för svårt. Överlag så är det ett jättefint startfält i år säger Markus Jönsson.

Annons

– Målsättningen är att vara med i loppet på allvar och att det känns bra i kroppen. Sedan får vi se vad placeringen blir.

Inför den här säsongen så ingick tjeckiska Jizerská Padesatka, Marcialonga i Italien samt Vasaloppet i Markus långloppskalender. En stortävling återstår alltså.

– De internationella långloppen var och är de stora målen, men självklart så vill man åka bra på hemmaplan också. Visst är Ulricehamnsloppet en bra förberedelse inför Vasan men för mig är det samtidigt en viktig tävling där det gäller att prestera ett bra resultat.

Markus har genom åren åkt massvis av gånger på alla tänkbara spår i det aktuella tävlingsområdet, men att det skulle ge honom någon extra fördel gentemot konkurrenterna tror han inte.

– Jag vet i nuläget (torsdag) inte den exakta sträckningen. Men det spelar ingen större roll eftersom det inte kan bli någon extremt tung bana och alla bara har att åka på. Däremot så kommer jag förhoppningsvis ha en fördel om det kommer många och hejar på oss hemmaåkare. Det var jättekul vid DM och blir det sol på söndag så blir det ännu fler åskådare längs spåret. Jag ser verkligen fram emot Ulricehamnsloppet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons