Annons
Nyheter

Jönsson fick ge sig i spurten

Det blev en tredjeplats för Markus Jönsson i Höstrullen. Han och de andra åkarna kunde inte rå på IK Sterns Tobias Westman som vann för andra året i rad.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010
Markus Jönsson tar ett snack med Anton Järnberg.
Markus Jönsson tar ett snack med Anton Järnberg.Foto: Labrini Stavrekas
Tobias Westman åkte lätt ifrån de andra på slutet. Markus Jönsson (i rött) kämpade om andraplaceringen.
Tobias Westman åkte lätt ifrån de andra på slutet. Markus Jönsson (i rött) kämpade om andraplaceringen.Foto: Labrini Stavrekas

Sträckan Ulricehamn-Borås skulle gå av bara farten. 42 kilometer på rullskidor väntade i Höstrullen, en tävling som arrangerades av Hestra IF. Frågan var om Tobias Westman skulle försvara segern från förra året. Och hur långt fram i resultatlistan skulle Markus Jönsson vara?

Svaret dröjde i drygt en och en halv timme. Anton Järnberg från Hudiksvall såg ut att ha ett guldläge i loppet. Han gjorde ett tidigt ryck och behöll ledningen fram tills det var fyra kilometer kvar att åka. Då fångades han in av den jagande klungan, bland dem fanns Markus Jönsson. Fem man gjorde upp om segern i upploppet. Ingen kunde rå på Tobias Westman från IK Stern som var klart snabbast och starkast i spurten.

Annons

– Westman var för svår. Han är riktigt snabb och det var hårt in i spurten, var Jönssons kommentar efter tävlingen.

Markus passerade mållinjen som tredje man och var nöjd över insatsen.

– Det gick ungefär som jag hade förväntat mig. Loppet flöt på bra hela vägen förutom i Dalsjöfors under vätskekontrollen. Där rullade jag ut på gräset men höll balansen. Men det var aldrig någon fara.

En annan lokal åkare som gjorde bra ifrån sig var Andreas Svensson från Ulricehamns IF. Tidsmässigt förbättrade han sig en hel kvart från förra året.

– Det gick skitbra. Min taktik var att inte vara framme och dra för mycket om jag inte var tvungen att göra det för att jaga ifatt. Jag är jättenöjd.

Nöjda åkare, nöjda arrangörer, Höstrullen blev som vanligt en rolig historia. Det rullade på med andra ord.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons