Annons
Nyheter

Jönsson femma i Varberg

Markus Jönsson knep en femteplats i Varbergsloppet och blev därmed bäste lokale löpare.
– Det var över förväntan, säger han.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2011

Markus Jönsson har inte fått de besked han har velat ha när det gäller löpningen under våren och sommaren. Det gjorde att han var lite osäker på löpformen när det var dags för Varbergsloppet.

– Det har inte riktigt funkat och det har märkts mycket när jag har kört intervaller. På löptesterna innan har det inte gått så bra. En tid på 35 minuter hade känts okej för min del med tanke på det, säger Markus.

Annons

Det blev inga 35 minuter. För det gick bättre än så. När milen hade sprungits hamnade han på tiden 34,07.

– En positiv överraskning. Tanken var att jag skulle öppna loppet ganska lugnt men jag drogs med i tempot ändå. Jag tyckte det gick fort första kilometrarna. Efter fyra kilometer låg jag på tionde-tolfte plats någonting.

Men Markus tog placeringar mot slutet av loppet där han avslutade starkt. Det räckte till en femteplats till slut. Han var lite mer än två minuter efter segrande norrmannen Andreas Höye.

– Det gick mycket på vilja det sista kan jag säga. Jag är riktigt nöjd.

Även om det inte blev någon seger individuellt kunde Markus glädjas åt en förstaplats för hans fyramannateam Simplicity. I det teamet ingick ulricehamnaren Nils Spetz, Tranemosonen Erik Johansson, och Fernando Dinis från Hälle IF. De var helt outstanding i lagtävlingen där allas tider slogs ihop.

– Vi var fem minuter före tvåan. Det är tredje året jag har fått ihop ett lag. Innan har det blivit en andra- och en tredjeplats, så det var skönt att få vinna, säger Markus.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons