Annons
Nyheter

Jonas Magnusson till Södra Ving

Till skillnad från många andra klubbar i bygden har Södra Ving inga problem med spelarantalet. Senaste tillskottet är Jonas Magnusson.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2012

Hemvändaren Jonas Magnusson, 31 år, har inte spelat med sin moderklubb sedan han var 18 år men nu är det dags igen.

– Jag har alltid sagt att jag ska spela där igen och nu kändes som rätt läge, säger han.

Annons

I laget finns sedan tidigare lillebror Peter Magnusson och det blir första gången som bröderna spelar tillsammans i Södra Vings A-lag. Anders Magnusson, den tredje brodern i Magnusson-trion, valde att bli assisterande tränare i Norrby istället för en comeback i Södra Ving.

– Vi får klara oss utan honom, säger Jonas.

De fem senaste säsongerna har Jonas spelat i Gällstad och han trodde inte det skulle bli så många år i den orange tröjan när han lämnade UIFK.

– Det har varit roliga säsonger eftersom vi hängt med i toppen av serien varje år. Ett av mina bästa minnen från tiden i Gällstad är när vi vann Minuten cup, säger Jonas.

I årets upplaga av cupen kommer Jonas sitta på läktaren och heja på de lag han någon gång representerat.

Övergången till Södra Ving och spel i division fem istället för fyra ska inte ses som någon nedtrappning från Jonas sida. I likhet med de övriga spelarna i laget ska han träna fyra gånger i veckan under februari och mars och klubben har en mycket bred trupp.

– På pappret tror jag vi har två spelare på varje position och det är bra för att vara ett lag i femman, säger tränaren Ola Andersson.

Målskytten Jonas Hulander stannar kvar i laget och Niclas Bergving, UIFK, funderar fortfarande på om han ska byta klubb till Södra Ving eller fortsätta i UIFK.

Den enda lilla missräkning för Södra Ving hittills är att Elon Lövgen och Joakim Hulander fortsätter i Åsarp/Trädet istället för att återvända till Södra Ving.

Nyförvärv: Joakim Johansson, Tvärred/Vegby, Karl Johansson, Hössna, Jonas Magnusson, Gällstad FK.

Tappar: Per Johansson, slutar.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons